Gezelligheid troef op Rumbeekse kerstmarkt

© SB
Redactie KW

Als het over ‘sfeer en gezelligheid’ gaat, krijgt het kerstgebeuren op het overdekte Rumbeekse kerkplein een dikke tien.

Na de zaterdagse eucharistieviering werd de Sint-Petrus en Paulus-kerk het traditioneel decor voor een optreden van het jongeren- en Sint-Gregoriuskoor. Vooral de permanente tentoonstelling in de zijbeuk, ‘kerstverhaal in wilgentenen’, een huzarenstukje van kunstenares Bérénice Bogaert, scheerde hoge toppen en lokte heel wat nieuwsgierigen.

Gezelligheid troef op Rumbeekse kerstmarkt
© SB

Op de kerstmarkt zelf was er al vlug geen doorkomen meer aan. “Negentien verenigingen doen elke editie hun uiterste best om ons tentenkamp om te bouwen tot een sfeervol geheel”, weet verantwoordelijke Mark Desmet. “Dat is nu net de sterkte van het concept. Elk jaar pakken de deelnemende verenigingen het iets professioneler aan. Veiligheid én sfeer zijn belangrijk en de leuze ‘kom als vereniging naar buiten’ wordt door iedereen gesteund.

De opbouw is de zaterdagvoormiddag een groepsgebeuren en ook bij de afbraak de dag erop, kunnen we rekenen op heel wat enthousiaste helpende handen. De sfeer onder elkaar geeft de ware boodschap van kerstmis mee”, aldus een fiere voorzitter.

(KK/foto’s SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier