Gezellige praatjes rond de Babbelbus

© (Foto Frank)
Redactie KW

In het kader van de Week van de Geestelijke Gezondheidszorg toert de Babbelbus rond in Groot-Izegem. Het voertuig heeft tafels en stoelen mee, en enkele attributen voor de kinderen. “Bedoeling is bij een kop koffie of soep de sociale verbondenheid weer aan te sterkten”, zegt schepen van Zorg Ann Van Essche.

Vanmorgen op de Grote Markt, vanmiddag in Kachtem, morgen op de Bosmolens en ook Emelgem komt aan bod: de Babbelbus bestrijkt het hele Izegemse grondgebied. “We willen die buurten terug doen samenkomen”, zegt schepen Ann Van Essche. “Zeker na al die maanden lockdown is het belangrijk dat mensen elkaar terug ontmoeten, tijd maken voor een praatje en elkaar helpen of steunen.”

“Vrijwilligers zijn sociaal kapitaal”

Het is een initiatief van onder meer het Sociaal Huis, dienstencentrum De Leest, de gezondheidsmedewerker en tal van vrijwilligers. “Die zijn we uitermate dankbaar”, aldus de schepen. “Want precies die vrijwilligers zijn ons sociaal kapitaal.”

Telkens wordt ook een vereniging betrokken bij de komst van de Babbelbus. Die maakt leden en bewoners warm om eens langs te komen. Morgen is dat het buurtcomité Bosmolens. Er worden ook telkens flyers verdeeld en online kanalen zoals Hoplr worden hiervoor gebruikt. En de formule lijkt nu al geslaagd. Het gaat er telkens gezellig aan toe. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier