Gezellige kerstsfeer in Vrije Basisschool Desselgem

Ouders en leerlingen nuttigen een drankje aan één van de standjes. © PNW
Redactie KW

Op vrijdag 13 december zakten opnieuw honderden mensen af naar de Vrije Basisschool Desselgem voor de jaarlijkse kerstmarkt. “Vooral de ouders van onze leerlingen kijken altijd uit naar deze avond”, vertelt directeur Kim Deplancke.

Naar jaarlijkse gewoonte vormt de Vrije Basisschool Desselgem zijn speelplaats om tot een gezellige kerstmarkt. “Het is altijd een mooie organisatie, waaraan de ouderraad, leerlingen en leerkrachten graag meewerken. Iedereen zet zich vrijwillig in en zo maken we er telkens een fijne avond van. Iedereen kent elkaar en vooral de ouders kijken vaak al wekenlang uit naar deze avond”, zegt directeur Kim Deplancke.

Directeur Kim Deplancke zorgt samen met de kerstman voor een warme ontvangst.
Directeur Kim Deplancke zorgt samen met de kerstman voor een warme ontvangst.© PNW

Frietjes, braadworsten, soep, glühwein of soep, het is allemaal te vinden op de kerstmarkt. Maar ook voor verkoopsstandjes, knutselateliers en kersttoneeltjes kon iedereen in de basisschool terecht. “Onze leerlingen maakten werkjes die vandaag verkocht worden, of ze boksten samen met de leerkrachten een kerstspel in elkaar. En er is ook live muziek, want de dochter kan één van onze collega’s komt hier straks zingen”, aldus Kim Deplancke, die sinds 2017 deeltijds directeur is. Exact één jaar geleden nam ze de functie vervolgens ook voltijds waar.

Juffen Tine Silverans (links) en Nancy Van Fleteren (tweede van links) verdelen cadeautjes onder de kinderen.
Juffen Tine Silverans (links) en Nancy Van Fleteren (tweede van links) verdelen cadeautjes onder de kinderen.© PNW

In totaal kwamen opnieuw 300 à 400 mensen langs in de Vrije Basisschool Desselgem. “En dat zijn lang niet alleen ouders en leerlingen. We merken ook steeds meer dat er een zekere bekendheid buiten de school ontstaat. Zo komen Chiro Horizon Desselgem en het team van Jeugdhuis Jakkedoe ook graag eens langs”, besluit Kim.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier