Update
Veel volk aan zee, ook doopfeest met 23 personen stilgelegd in Oostende

Het is dit nieuwjaarsweekend behoorlijk druk aan de kust ondanks de coronacrisis. Zeker in Oostende waren er grote drommen wandelaars op het strand en op de dijk. De lokale politie en burgemeester Bart Tommelein zagen evenwel geen reden om extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Er was behoorlijk veel volk aan zee op de tweede dag van het nieuwe jaar.Velen trokken naar de zeedijk en het strand.© Peter Maenhoudt
Er was behoorlijk veel volk aan zee op de tweede dag van het nieuwe jaar.Velen trokken naar de zeedijk en het strand.© Peter Maenhoudt

Iets meer dan de helft van de Oostendse hotels zijn open dit nieuwjaarsweekend. “Ze zijn wel maar matig bezet”, vertelt de Oostendse burgemeester Bart Tommelein, die informatie inwon bij Toerisme Oostende.

Zaterdag waren tal van wandelaars afgezakt naar de zeedijk en het strand. “Het gaat inderdaad vooral om dagjesmensen, die ondertussen al terug naar huis vertrokken zijn. Te veel volk was er niet, het was matig druk. Ik kreeg op geen enkel moment een signaal van het commandocentrum van de politie dat er problemen waren en de afstandsregels werden goed gevolgd”, aldus Bart Tommelein zaterdag in de vooravond.

De piek zaterdag was omstreeks 15 uur, toen telde de politie telde 14.830 bezoekers, van wie 6.448 bezoekers in het winkelcentrum. De centrumparkings waren halfvol.

Volgens NMBS zakten zaterdag 5.305 reizigers af naar Oostende, de piek was tussen 14 en 15 uur met 1.320 treinreizigers. Op de invalswegen rond Oostende deden zich geen problemen voor.

In deze eindejaarsperiode lokken de diverse locaties van het wandelparcours The Crystal Ship samen tot 7.000 bezoekers per avond. Dat meldt Vincent Drouard van Toerisme Oostende.

Doopfeest

De Oostende politie moest zaterdagnamiddag, na melding over een samenscholing, een doopfeest met 21 volwassenen en vijf kinderen in de Dokter Eduard Moreauxlaan stilleggen. In de woning stond een groot buffet etensklaar opgesteld. De parketmagistraat werd in kennis gesteld van het lockdownfeestje. Alle aanwezigen kregen een boete van 750 euro, de organisatoren mogen zich aan een veelvoud van die boete verwachten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.