Gezellige drukte, maar geen overrompeling tijdens eerste weekend kerstvakantie

In Knokke-Heist blikt men terug op een veilig weekend.© MM
In Knokke-Heist blikt men terug op een veilig weekend.© MM
Redactie KW

Het eerste weekend van de kerstvakantie is zonder noemenswaardige problemen verlopen in Knokke-Heist. Vooral op zondag was het gezellig druk in de winkelstraten, maar een echte overrompeling bleef uit. Er waren ook niet meer Nederlanders dan andere weekends.

Aan zee werd heel wat volk verwacht bij de start van de kerstvakantie. De druktebarometer werd opnieuw geactiveerd, maar die bleef het hele weekend op donkergroen en groen staan – zeg maar gezellig druk. “In de winkelstraten was het aangenaam druk, maar het bleef veilig. Iedereen droeg een mondmasker en de politie moest nergens ingrijpen. Van een overspoeling van Nederlanders was geen sprake. Er waren niet meer noorderburen dan anders”, zegt eerste schepen Piet De Groote. “Zondag was het traditioneel wat drukker, maar ook toen waren er geen problemen.”

Behalve in de winkelstraten, was er ook redelijk wat volk op de zeedijk en het strand. Heel wat mensen kwamen naar Knokke-Heist om een frisse neus te halen. Op de zeedijk hield iedereen zich aan de mondmaskerverplichting en ook daar waren dus geen problemen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier