‘Gewone’ burgers helpen ‘gewone’ mensen in nood in Izegem

Op de foto van links naar rechts: Jannick Verledens Kelly De Sutter, Hannelore Verledens, Melissa Noreille en Christine Delrue. (foto Wim)
Redactie KW

Kelly De Sutter stichtte een jaar geleden de vzw ‘Wij helpen mensen in nood’ en de naam van de vereniging is ook letterlijk op te vatten. “Wij gaan zelf op zoek naar allerlei spullen die mensen een eindje verder helpen als ze het even moeilijk hebben om op het eind van de maand rond te komen”, zegt Kelly. “En dat doen we volledig belangeloos en zonder ook maar één euro subsidie.”

Je zou dat initiatief kunnen interpreteren als ‘gewone’ mensen helpen ‘gewone’ mensen die het even moeilijk hebben. En met gewoon bedoelen we mensen met het hart op de juiste plaats. En dat blijkt ook uit de naam van hun vzw: ‘Wij helpen mensen in nood’.

“We zijn op 7 mei van vorig jaar gestart en kunnen na één jaar toch al zeggen dat we een 195-tal mensen, waaronder 60 kinderen, hebben kunnen helpen”, zegt Kelly De Sutter.

Zinvol

Kelly (38) en haar man Janick Verledens (46) zijn allebei invalide. “En we hebben heel wat vrije tijd die we allebei zinloos wilden invullen”, zegt Kelly. “Waarom zouden we ons niet kunnen inzetten voor zij die het moeilijk hebben om op het eind van de maand de eindjes aan mekaar te knopen, vroegen we ons af. Dat is trouwens altijd al een droom van mij geweest. Na overleg besloten we de vzw ‘Wij helpen mensen in nood’ op te richten. Naast mezelf als voorzitter maken ook nog Christine Delrue als ondervoorzitter, mijn man Janick als secretaris en penningmeester en ook huisarts dokter Johan Dupont deel uit van de vzw.”

Wie kan hulp krijgen?

“Mensen kunnen niet zomaar op ons beroep doen. Ze moeten een document hebben van het OCMW of een andere instantie waardoor wij kunnen weten dat ze ook écht nood hebben. Dat kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld onder collectieve schuldbemiddeling zitten, met een te klein inkomen moeten rondkomen, alleenstaande mannen of vrouwen die het moeilijk hebben, enz.”

“Onze vzw krijgt geen subsidies, maar gaat zelf op zoek naar kleding, speelgoed, meubelen, allerlei huisgerief… We halen het zelf op en sorteren het hier bij ons thuis en bezorgen het dan volledig gratis aan zij die het hard nodig hebben. Alles wat we weer wegschenken moet in goede staat zijn, we geven geen versleten gerief aan de mensen.”

Zaterdag was er een benefiet in ‘t Sok in Kachtem. “Een 10-tal artiesten, waaronder Chris Reilhof, kwam belangeloos optreden. We konden toch rekenen op een 120-tal aanwezigen. Met de opbrengst kunnen we bijvoorbeeld ook een keer een pak pampers bezorgen aan een gezin of alleenstaande moeder met kinderen. Dergelijke zaken kunnen we niet tweedehands gaan ophalen. We organiseerden in december van vorig kaar ook al een keer een sinterklaasfeest voor een aantal kinderen en dat werd gesponsord door de organisatoren van Spel Zonder Grenzen”, besluit Kelly.

Mensen die denken dat ze kunnen geholpen worden door de vzw van Kelly De Sutter kunnen haar contacteren via haar Facebookpagina of via 0486 37 02 31. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier