Gewijzigde 75ste Danilith Nokere Koerse door coronavirus

Het bestuur van Danilith Nokere Koerse. © HDV
Redactie KW

Onder enorme persbelangstelling en in aanwezigheid van vele sponsors, medewerkers, sympathisanten en prominenten uit het wielermilieu werd in de Kruisemse Vlasbloem de 75ste Danilith Nokere Koerse voorgesteld. De wedstrijd staat garant voor de sfeer en charme van een vertrouwde formule, gekoppeld aan de sportieve uitstraling van een internationale semi-klassieker.

De Nederlander Cees Bol van Sunweb won vorig jaar. “Voor deze jubileumeditie mogen we aan de start in Deinze maar liefst twaalf World Tour-ploegen en dertien Pro Continentale-teams verwelkomen”, vertelt een trotse voorzitter Marc Van Cauwenberghe van Nokere-Sport. “Voor het tweede jaar op rij wordt het een dubbel luik. Opnieuw ook minstens tien World Tour-damesploegen maken hun opwachting. Naast scherprechter is Nokere Berg net als ieder jaar ook de aankomstplaats. Beide wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden op de VRT en Eurosport. Vorig jaar klokten ze samen af op meer dan 3 miljoen kijkers.”

Angstpsychose door coronavirus

“Ook voor onze wedstrijd zorgt het coronavirus voor een angstpsychose”, verduidelijkt koersdirecteur Rony De Sloovere. “Ineos zegde enerzijds af en anderzijds schreven Cofidis en Jumbo-Visma zich nog vlug in omdat ze hun voorjaarsprogramma wijzigden.”

De UCI laat zich ook bijna dagelijks horen met vernieuwende voorzorgsmaatregelen. “We hebben ons budget in laatste instantie nog gevoelig moeten optrekken. Zo kregen we de melding dat we bij de inschrijvingsformaliteiten voor iedere renner een nieuwe balpen moeten gebruiken. Meteen 300 nieuwe dus”, gekscheert Rony nog.

(PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier