Gewijzigd parcours op de vijfde Snelle Sletsenloop in Kanegem

We herkennen Katrien Vlaminck (links) en Christine Boury. Medeorganisatoren Guido Weustenraed, Joris Tack, Kevin Verwilst en Tom Steyaert ontbreken. © WME
Redactie KW

De Snelle Sletsenloop in Kanegem is op vrijdag 28 juni toe aan zijn vijfde editie en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Dit jaar krijgt elke deelnemer hetzelfde verrassingspakket en het parcours kreeg een ‘urban touch’.

“We kozen ervoor om het parcours licht te wijzigen en de ‘urban touch’ moet het wat aantrekkelijker maken”, zegt Katrien Vlaminck, die nog niet helemaal wil prijsgeven langs waar gelopen of gewandeld zal worden. “Het principe blijft hetzelfde: iedereen kan aan zijn of haar eigen tempo toertjes van ongeveer anderhalve kilometer afwerken. Er wordt gestart aan de parochiezaal tussen 18.30 en 20.30 uur. Onder meer de Gezinsbond zal talrijk aanwezig zijn, want in aanloop naar het evenement werd weer een start to run georganiseerd.”

Hetzelfde verrassingspakket

Dit jaar krijgt elke deelnemer hetzelfde verrassingspakket. “Vroeger kreeg je per rondje een extra prijs, maar nu wordt iedereen evenveel in de watten gelegd. Het is niet altijd evident om tijdig te starten of om veel kilometers te lopen, dus of je nu twee of tien toeren loopt, je wordt sowieso beloond. De deelnemers die echter tien of meer rondjes afwerken, krijgen een extra prijs. Dat geldt voor zowel de volwassenen als de kinderen. Met het verrassingspakket willen we opnieuw de Kanegemse producten in de kijker zetten: bier, worst, confituur, bloemen, verse hoeveproducten…”

Gratis optreden

Vorig jaar werd via fietsclub De Kurte Tieze nog een eigen biertje verkocht. “Dat staat eigenlijk los van onze Snelle Sletsenloop, maar we zullen het biertje wel weer verkopen in onze Snellen Hof. Aan de achterkant van de parochiezaal heerst er altijd een gezellige sfeer en iedereen is er welkom. Om 22 uur is er daar ook een gratis optreden van Sweet Spot, dat eigen nummer en covers brengt”, besluit Katrien Vlaminck.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier