Gewezen voetballer en trainer René Popelier overleden

René Popelier in het midden aan de zijde van Max Höllriegel en Eric Daels bij Cercle Brugge in 1965-'66. © AC
Redactie KW

In Oostende is René Popelier overleden. Hij werd 78 jaar en voetbalde bij VG Oostende en later ook nog bij Cercle Brugge en Moeskroen.

De rijzige Bredenaar was vooral bekend om zijn karakter, enorme fysiek en zijn doorzettingsvermogen. De middenvelder behaalde de provinciale jeugdselecties en voetbalde voor het gewezen VG Oostende (1951-1962) waar hij aan de zijde van Gouden Schoen Wilfried Puis reeds op zestienjarige leeftijd in de eerste ploeg debuteerde. Daarna volgden Cercle Brugge ( 1962-1965) en Excelsior Moeskroen (1965-1967).

Als voetballer was hij defensief sterk en bij Cercle Brugge acteerde hij op het hoogste niveau met in zijn eerste seizoen 29 van de 30 wedstrijden. Het seizoen erna ging het minder goed met groen-zwart, de degradatie kon worden ontlopen, maar René kwam niet meer in het stuk voor. Het seizoen daarop werd het dan toch tweede klasse voor Cercle en in juli 1965 werd Popelier samen met Eric Daels naar de bevorderingsploeg Moeskroen getransfereerd.

Daar stopte hij twee seizoenen later, maar de microbe verdween niet en zo werd René op 26-jarige leeftijd speler-trainer bij FC Izegem. Na enkele jaren in provinciale keerde hij terug naar waar het voor hem begon, bij VG Oostende. Hij trainde er de Uefa’s en later in 1975/76 werd hij hulptrainer aan de zijde van zijn voormalige jeugdvriend Pol David.

Na de voetbalfusie in Oostende begon de harde kern van VG Oostende terug in vierde provinciale met een nieuwe ploeg en stamnummer. Ook hier werd René Popelier trainer en bracht hij die ploeg zelfs naar de eindronde. SK Voorwaarts Oostende werd zijn laatste ploeg als voetbalcoach.

De afscheidsplechtigheid van René Popelier heeft dinsdag 18 februari om 11.00 uur in Oostende plaats.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier