Op 25 oktober 2015 werkte zaakvoerder Giovanni V. (38) van Café 57 een vervelende klant hardhandig buiten. V. gaf hem een duw, maar door een stom toeval botste de klant tegen een 48-jarige Roemeen, die op zijn beurt met zijn hoofd ongelukkig ten val kwam tegen de stoeprand. De Roemeen overleed later aan een hersenbloeding in het ziekenhuis.

Domino-effect

De ex-cafébaas, V. gaf zijn café een jaar geleden op, werd in eerste aanleg veroordeeld voor zowel opzettelijke slagen en verwondingen aan de lastige klant én aan de Roemeen. Hij kreeg zes maand met uitstel en een boete. Maar volgens zijn advocaat heeft V. gehandeld als een veilige cafébaas en kon hij het domino-effect niet voorzien. Hij vraagt dan ook de vrijspraak.

Voor het openbaar ministerie is het duidelijk. Hij is schuldig aan de opzettelijke slagen aan de lastige klant én aan de onopzettelijke doding van de Roemeen. "De slagen aan de eerste staan vast. De videobeelden spreken voor zich, dat was een deftige duw, geen aaike! En dan volgt helaas het tweede uit het eerste."

Welke straf daaraan moet gegeven worden, laat de procureur-generaal aan het oordeel van het hof. "Een opschorting van straf kan voor mij, maar anderzijds bent u eerder al eens veroordeeld voor slagen..."

Gerespecteerd café

V. blijft erbij dat hij de dood niet heeft gewild, dat hij zelfs een gerespecteerd jongerencafé had, waar anders nooit problemen waren. Uitspraak op 26 juni.

Café 57 werd vorig jaar overgenomen door Sacha Vandenkendelaere, de voormalige uitbater van café Apropoo in diezelfde Stationsstraat. Hij doopte het café om tot 2Fish Bar. (OSM)

Op 25 oktober 2015 werkte zaakvoerder Giovanni V. (38) van Café 57 een vervelende klant hardhandig buiten. V. gaf hem een duw, maar door een stom toeval botste de klant tegen een 48-jarige Roemeen, die op zijn beurt met zijn hoofd ongelukkig ten val kwam tegen de stoeprand. De Roemeen overleed later aan een hersenbloeding in het ziekenhuis. De ex-cafébaas, V. gaf zijn café een jaar geleden op, werd in eerste aanleg veroordeeld voor zowel opzettelijke slagen en verwondingen aan de lastige klant én aan de Roemeen. Hij kreeg zes maand met uitstel en een boete. Maar volgens zijn advocaat heeft V. gehandeld als een veilige cafébaas en kon hij het domino-effect niet voorzien. Hij vraagt dan ook de vrijspraak. Voor het openbaar ministerie is het duidelijk. Hij is schuldig aan de opzettelijke slagen aan de lastige klant én aan de onopzettelijke doding van de Roemeen. "De slagen aan de eerste staan vast. De videobeelden spreken voor zich, dat was een deftige duw, geen aaike! En dan volgt helaas het tweede uit het eerste." Welke straf daaraan moet gegeven worden, laat de procureur-generaal aan het oordeel van het hof. "Een opschorting van straf kan voor mij, maar anderzijds bent u eerder al eens veroordeeld voor slagen..." V. blijft erbij dat hij de dood niet heeft gewild, dat hij zelfs een gerespecteerd jongerencafé had, waar anders nooit problemen waren. Uitspraak op 26 juni. Café 57 werd vorig jaar overgenomen door Sacha Vandenkendelaere, de voormalige uitbater van café Apropoo in diezelfde Stationsstraat. Hij doopte het café om tot 2Fish Bar. (OSM)