Jan Wydooghe was de gewezen zaakvoerder van 'Tricotage Wydooghe' in de Ambachtenstraat in Izegem. Jan is de eerste die in het Izegemse ziekenhuis aan corona overleed. Hij is de echtgenoot van Lutgart Vantyghem. Hij was de vader van Emmanuel, die in 2012 op 46-jarige leeftijd overleed in Parijs, en van Annick die in Brooklyn in New York woont.

Jan Wydooghe begon in 1962 met technisch breiwerk in zijn ouderlijk huis in de Roeselaarsestraat 86, waar nu Chocolaterie Parfait gevestigd is. Het bedrijf breidde een aantal keren uit en verhuisde telkens naar grotere locaties, achtereenvolgens in de Stationsstraat, in de Prinsessestraat en uiteindelijk naar een nieuwe fabriek op de industriezone in de Ambachtenstraat. Een tijdje nadat meer dan de helft van Tricotage Wydooghe in de vlammen opging, was een faillissement onvermijdelijk. Twee jaar later begon Jan opnieuw in een vroegere fabriek in Kuurne. Dat bedrijf werd later overgenomen. De afscheidsplechtigheid zal door de coronacrisis op een latere datum in de aula van Snoeck Uitvaartzorg in de Bellevuestraat in Izegem plaatsvinden.

(IB-Snoeck Uitvaartzorg)

Jan Wydooghe was de gewezen zaakvoerder van 'Tricotage Wydooghe' in de Ambachtenstraat in Izegem. Jan is de eerste die in het Izegemse ziekenhuis aan corona overleed. Hij is de echtgenoot van Lutgart Vantyghem. Hij was de vader van Emmanuel, die in 2012 op 46-jarige leeftijd overleed in Parijs, en van Annick die in Brooklyn in New York woont.Jan Wydooghe begon in 1962 met technisch breiwerk in zijn ouderlijk huis in de Roeselaarsestraat 86, waar nu Chocolaterie Parfait gevestigd is. Het bedrijf breidde een aantal keren uit en verhuisde telkens naar grotere locaties, achtereenvolgens in de Stationsstraat, in de Prinsessestraat en uiteindelijk naar een nieuwe fabriek op de industriezone in de Ambachtenstraat. Een tijdje nadat meer dan de helft van Tricotage Wydooghe in de vlammen opging, was een faillissement onvermijdelijk. Twee jaar later begon Jan opnieuw in een vroegere fabriek in Kuurne. Dat bedrijf werd later overgenomen. De afscheidsplechtigheid zal door de coronacrisis op een latere datum in de aula van Snoeck Uitvaartzorg in de Bellevuestraat in Izegem plaatsvinden.(IB-Snoeck Uitvaartzorg)