Gewezen militairen worden beloond met ereteken

De vereniging bestaat uit voormalig militairen die in de BSD gediend hebben of deelnamen aan buitenlandse missies. © CMW
Redactie KW

De Ieperse afdeling van de Koninklijke Federatie der Militairen in het Buitenland K.F.M.B. deelde enkele eretekens uit aan gewezen militairen. De vereniging bestaat uit voormalig militairen die in de BSD gediend hebben of deelnamen aan buitenlandse missies.

De K.F.M.B. eert het gedachtengoed van de militairen en burgers die gevallen zijn voor het vaderland in BSD (Belgische Strijdkrachten Duitsland) en in het buitenland.

“Onze leden zijn vooral vroegere militairen die in het vroegere BSD gelegerd waren, maar de laatste jaren worden ook militairen toegelaten die deelgenomen hebben aan een buitenlandse missie, de zogenaamde veteranen”, zegt Albert Denturck (76).

Albert diende in de jaren ’60 onder meer bij de 2de Gidsen in Duitsland. Later verhuisde hij naar Limburg en Lombardsijde. Albert werd op de laatste vergadering herkozen als voorzitter van de Ieperse afdeling van de K.F.M.B.

“Na 18 maanden geen activiteit meer, konden we nu voor het eerst weer samenkomen”, zegt Albert. “We deden dat in Hooge Crater Museum in Ieper.” De verenging maakte van de gelegenheid gebruik om enkele van de leden eretekens op te spelden.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier