Gewezen Izegems gemeenteraadslid en schepen Wilfried Vandevoorde overleden

© (Foto GF)
Redactie KW

Donderdagnamiddag 14 mei overleed het gewezen gemeenteraadslid en schepen Wilfried Vandevoorde in het Woonzorgcentrum ‘t Pandje in Izegem. Hij was 88 jaar en de echtgenoot weduwnaar van Godelieve Desmet die in november 2015 overleed.

Wilfried werd geboren in Izegem op 14 oktober 1931. Hij werkte bij het ACV en was er vele jaren secretaris van de Christelijke Centrale ‘Hout en Bouw’, afdeling Izegem. Hij was nationaal voorzitter van de Vriendenkring Hout en Bouw. Van 1971 tot 1983 was hij gemeenteraadslid voor de CVP (ACW). Van 1974 tot 1977 was hij schepen van Sport, Derde Leeftijd en Feestelijkheden. Wilfried was ook een tijdje voorzitter van de Izegemse Bouwmaatschappij.

Wilfried Vandevoorde was een sportieve kerel. Hij was lid van Mandel Atletiekclub. “In 1956 liep hij zijn eerste marathon en dat deed hij nog vele jaren”, zegt zijn zoon Jean-Paul.”

Wilfried woonde op een appartement op de Korenmarkt. “Een maand geleden kreeg hij een longontsteking en werd opgenomen in de Sint-Jozefskliniek. Eerst bleek hij geen coronavirusbesmetting te hebben, maar iets later testte hij dan toch positief. Een week geleden werd hij naar Woonzorgcentrum ‘t Pandje overgebracht omdat hij al coronavrij was. Hij was heel gelukkig dat hij eindelijk weg mocht uit het ziekenhuis, ‘weg van die marsmannetjes’… Donderdag is hij dan in ‘t Pandje rustig overleden in het bijzijn van de kinderen.

Wilfried was de vader van Jean-Paul, Patrick en Chris. De uitvaartdienst heeft in familiale kring plaats op vrijdag 22 mei in de Sint-Tillokerk. Na de crematie wordt zijn asurn bijgezet op de begraafplaats in de Reperstraat in Emelgem.

(IB)