Gewezen griffier Alain Van den Neste is overleden

Alain Van den Neste werd 60 jaar. © foto www.serenity-wervik.be
Redactie KW

In AZ Delta in Menen is gewezen griffier Alain Van den Neste (60) uit Wervik overleden. Jarenlang was hij griffier op de rechtbank van eerste aanleg in Ieper. Alain Van den Neste speelde in diverse toneelstukken de hoofdrol. Hij was speciaal, op zijn manier. Zo liep hij de afgelopen jaren rond als cowboy en was daardoor een kleurrijk figuur.

Sedert april vorig jaar heeft de expositiezaal vooraan in het Nationaal Tabaksmuseum een compleet nieuwe invulling. Blikvanger zijn de prachtige portretten van fotograaf Karel Waignein uit Geluwe. Hij fotografeerde zeven inwoners uit Wervik, Geluwe en Ter Hand. Een van de modellen is Alain Van den Neste. “Ik vind mijn foto heel goed gelukt”, aldus Alain kort na de officiële opening in KW. “Ik moest van Karel de blik van Clint Eastwood tonen. Ik voel me in die rol een acteur. Bij toneelgilde Onder Ons Geluwe, het verdwenen Nieuw Werviks Theater, maar ook in Ieper en Poperinge stond ik tijdens 42 toneelvoorstellingen op de planken. Ik werd zelf gevraagd door de fotograaf. Hij zocht een cowboy en in Geluwe is er maar één en dat ben ik.”

Alain Van den Neste was iemand met veel talenten en een grote kennis. Onder meer over muziek. Hij kon ook mooie tekeningen maken. Zo tekende hij een aantal jaren karikaturen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe. “Alain was een heel toffe gast”, vertelt secretaris Ignace Caulier van het Gaperscomité. “Hij had een gave om karikaturen te tekenen. Alain keek op naar Herr Seele en ontmoette hem een paar keer.”

Ziek

“Ik kende Alain al tamelijk lang, al van toen ik in Ieper een krantenwinkel uitbaatte. Alain was een groot muziekliefhebber en qua muziek wist hij alles. Hij had een gigantische collectie lp’s en boeken. Hij was gepassioneerd door de indianen, vandaar zijn uiterlijk.”

Zowat vijftien jaar geleden stopte hij met acteren. Drie repetities per week en altijd hoofdrollen werden hem te veel. Alain Van den Neste woonde jarenlang in de Beselarestraat in Geluwe. Na zijn echtscheiding kwam hij terug naar Wervik en woonde in het begin van de Nieuwstraat. Jaren geleden is Alain Van den Neste zwaar ziek geweest en hervatte zijn job als griffier niet meer. Sedert enkele maanden was hij met pensioen.

Als griffier trad Alain in de voetsporen van zijn vader Theo Van den Neste. Hij overleed in april 2018 en was erehoofdgriffier van het vredegerecht in Menen. Alain had nog twee zussen Marita en Ingrid. Zijn broer Edwin kwam lang geleden om het leven tijdens een verkeersongeval. Alain Van den Neste was de vader van een dochter Tara. In mei overleed zijn ex-vrouw Christine Mahieu (59) na een slepende ziekte.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in strikte familiekring.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.