Gewezen Ardoois gemeenteraadslid, schepen en OCMW-voorzitter Antonia Bourgeois is overleden

Antonia Bourgeois.
Antonia Bourgeois.
Redactie KW

Donderdag 7 januari overleed Antonia Bourgeois in woon-zorgcentrum Sint-Vincentius in Ardooie. Ze was van 1988 tot 2007 gemeenteraadslid, schepen en OCMW-voorzitter voor de ‘Groep 82’.

Antonia groeide als tweede jongste op in een gezin van acht, waar het vaak hard werken was. Ze was meer dan 34 jaar apothekersassistente.

Antonia is al sinds 1988 actief in de politiek, waarschijnlijk de langst actieve vrouw in de Ardooise politiek. “Ik ben altijd blij geweest met de dankbaarheid in de politiek van de mensen’, zei ze bij haar afscheid van de actieve politiek.

Antonia belandde in de politiek dankzij haar man Stefaan Sercu, wiens vader Marcel Sercu jarenlang burgemeester. In 1988 stond ze voor het eerst op de lijst van ‘Groep 82’ voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze behaalde meteen 552 voorkeurstemmen. Ze bleef in de gemeenteraadslid zetelen tot 1995 en was in die periode ook zes jaar schepen van Sociale Zaken en Seniorenbeleid. In het voorjaar van 1995 werd ze voorzitter van het OCMW tot 2 januari 2007.

Zwaar ongeval

Het leven van Antonia liep anders ook niet altijd over rozen. In 2004 gooide een zwaar ongeval haar leven overhoop. Al een hele tijd ging het met haar gezondheidstoestand niet goed. “Ik zorgde zes jaar intens voor mijn vrouw, tot het ongeveer vijf jaar geleden niet anders kon dan haar te laten opnemen in woon-zorgcentrum Sint-Vincentius waar ze nu overleden is”, zei haar man Stefaan Sercu..

“De gemeente Ardooie herinnert zich vooral de sociale betrokkenheid van Antonia”, zegt algemeen directeur Dominiek Pillaert. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.