Gevarieerd zomeraanbod voor thuisblijvers

Het gemeentebestuur en de werkgroep hebben een rijke waaier aan activiteiten samengesteld, waarin voor elk wat wils zit. © foto Jan
Redactie KW

Met het project ‘Ik zomer West-Vlaams in Pittem’ organiseert de gemeente gedurende de zomer in het totaal 17 activiteiten, zodat wie niet op reis kan zich de komende maanden niet hoeft te vervelen.

Heel wat mensen moeten door de coronacrisis hun reis uitstellen of zien deze volledig in het water vallen. Ook alle festiviteiten in Pittem en Egem zijn geannuleerd. Om ervoor te zorgen dat de Pittem- en Egemnaren de zomer niet doelloos moeten doorbrengen heeft de gemeente, met de steun van de provincie, een project opgestart onder de noemer ‘Ik zomer West-Vlaams in Pittem’.

Lokaal winkelen

Er wordt ingezet op diverse vormen van ontspanning. Omdat het coronavirus er zwaar ingehakt heeft bij vele handelaars en om het lokaal winkelen te stimuleren wordt op zaterdag 5 september een Korte Ketenmarkt georganiseerd in Egem en gedurende de hele zomer kan een Korte Keten fietslus gereden worden, die langs alle deelnemende handelaars loopt.

Bij die gelegenheden kan de Pittemse Coronabon die ieder gezin krijgt wellicht goed van pas komen. Ook de bibliotheek wil zich tijdens de zomer niet onbetuigd laten en organiseert van 15 juli tot 15 augustus ‘Bib in ‘t Park’ in het Park Broeders Maristen. Kinderen tussen 3 en 18 jaar worden door de bib ook uitgedaagd om gedurende de zomer zes boeken te lezen, die dan in een ‘reispas’ aangetekend worden en waarmee prijzen te winnen zijn.

Wandelen en fietsen

Uiteraard zal de figuur Ferdinand Verbiest niet vergeten worden. Zo zal de jaarlijkse zoektocht ‘Schatten van vlieg’ van de bibliotheek zich volledig in het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest afspelen en zal met de erfgoedapp ‘Astronoom van de Keizer’ een wandeling door het Pittemse centrum kunnen gemaakt worden, lang plaatsen die met pater Verbiest te maken hebben.

Wie van wandelen houdt, zal zijn hart kunnen ophalen met de fotozoektochten voor gezinnen met jonge kinderen in Pittem en Egem. Voor wie het met de fiets wat verder wil zoeken zijn 20 fietsroutes naar provinciale domeinen uitgestippeld, die online zullen beschikbaar zijn. Ook de tijdens de corona uitgestippelde wandel- en fietsroutes zullen op een wandelkaart uitgezet worden. Daarnaast zullen ook de bestaande wandel- en fietsroutes weer in de kijker geplaatst worden.

Sportieve uitdagingen

Wie een sportieve uitdaging zoekt, kan deelnemen aan de virtuele duatlon en het jonge geweld zal zich kunnen uitleven op het skatepark dat aan de sporthal zal ingericht worden. Op 20 september ten slotte zal de tegen dan grotendeels heraangelegde Egemstraat voor één dag omgetoverd worden in een sportstraat met sport en spel voor iedereen. Om er voor te zorgen dat deze info voor iedereen duidelijk is zal nog een brochure gemaakt worden die iedere bewoner begin juli in de bus krijgt. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier