Gevaarlijk kruispunt voor fietsers in Tielt krijgt voorrangsbord en wordt heringericht

De witte elementen die je ziet op de illustratie zullen te hoog uitvallen voor auto's, maar zijn net laag genoeg om groter vervoer nog zijn draaicirkel te laten nemen. In het grijs zie je hoe de fietspaden straks op de Meulebeeksesteenweg zullen uitkomen. (gf) © (gf)
Redactie KW

Het kruispunt van de Holdestraat en de Meulebeeksesteenweg in Tielt ondergaat vanaf de week van maandag 9 november enkele belangrijke aanpassingen.

Oppositieraadslid Mia Callewaert (N-VA) hekelde begin dit jaar de gevaarlijke verkeerssituatie begin dit jaar, nadat haar stiefvader er werd aangereden tijdens zijn dagelijkse fietstocht en verscheidene breuken opliep.

In het voorjaar besliste de gemeenteraad dat het voorrangsbord op het einde van de Holdestraat mocht worden vervangen door een stopbord. Dat was niet naar de zin van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat het voorrangsbord wou zien terugkeren omdat de zichtbaarheid voldoende is op het kruispunt.

“De voorbije vier jaar zijn daar negen ongevallen geregistreerd waarbij vier keer een fietser betrokken was. De gevaarlijkste situaties doen zich voor als een automobilist vanuit de Holdestraat rechtsaf de Meulebeeksesteenweg wil inslaan”, zegt schepen van Verkeer en Mobilitiet Vincent Byttebier (CD&V).

Na onderhandelingen met het stadsbestuur besliste AWV dat het voorrangsbord moet terugkeren, maar het kruispunt ondergaat een aantal ingrepen. “Het zal veiliger worden door de monding van de Holdestraat in te snoeren en het fietspad aan beide zijden van de Holdestraat haaks te laten aansluiten op de Meulebeeksesteenweg”, zegt de schepen nog. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier