Getijdenbad moet water dichter bij strandbezoekers brengen in Zeebrugge

Naar het voorbeeld van de Franse stad Saint-Malo willen Franky Demon en Pieter Marechal een getijdenbad op het strand van Zeebrugge.

“We moeten niet bang zijn dat het water lang zal stilstaan want bij elke hoogtij zal het water ververst worden”, aldus Franky Demon en Pieter Marechal. © SR

Franky Demon en Pieter Marechal, beiden kandidaat voor de CD&V bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Brugge, hebben een voorstel gedaan om een getijdenbad te voorzien op het strand van Zeebrugge.

Nu moeten de strandgangers te ver stappen tot bij het zeewater. Ze willen het water dichter bij de strandbezoekers brengen. “Het is iets dat eenvoudig kan gerealiseerd worden. Er moet enkel een kuip in beton gemaakt worden op het strand die bij hoogwater zal vollopen”, klinkt het bij de heren.

Boost voor toerisme

“We moeten niet bang zijn dat het water lang zal stilstaan want bij elke hoogtij zal het water ververst worden. Het is iets dat al bestaat in het Franse Saint-Malo maar ook in Portugal en Engeland. We zouden de eerste badplaats aan onze Vlaamse kust zijn die dergelijke troef kan uitspelen. Dit kan zeker een boost geven voor het toerisme. De strandredders zijn al aanwezig op het strand en zouden instaan voor de bewaking”, menen Franky Demon en Pieter Marechal die onderstrepen dat een voorstel voor een openluchtzwembad veel meer zou kosten. (SR/foto SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.