Gestolen handtas met afscheidsbrief van overleden echtgenoot is mogelijk weer terecht

Soms worden de sociale media al eens sociaalvoelende media, zoals nu met dit verhaal uit Roeselare.

Kiyoko, samen met haar overleden vader. De laatste souvenirs aan haar papa werden vorig weekend samen met de handtas van haar moeder gestolen. © Foto Facebook

In de nacht van zaterdag op zondag werd de handtas van een vrouw gestolen in café ’t Rozenhof in Hooglede. In die handtas stak ook haar gsm, met daarop sms-berichtjes van haar overleden echtgenoot, maar ook voicemails met zijn stem, foto’s en filmpjes. Stuk voor stuk zaken die voor haar erg dierbaar waren en waaraan ze zich in de moeilijke momenten kon optrekken.

In haar handtas had ze echter ook de afscheidsbrief bewaard, die hij voor haar en hun dochter had geschreven. Een brief die de dochter nog niet had kunnen lezen omdat ze er zich nog niet klaar voor voelde. De moeder en de dochter voelen zich uitermate slecht bij de diefstal en hoopten via Facebook hun kostbare bezittingen met grote emotionele waarde toch terug te kunnen krijgen.

Handtas weer terecht?

Het bericht, opgesteld door een vriendin van dochter Kiyoko Declerck, werd honderden gedeeld op Facebook en leverde ook resultaat op. Een persoon nam dinsdagnamiddag zelf contact op, zij het via een anoniem Facebookprofiel. De vrouw zou de handtas vrijdag mogen ophalen in Antwerpen en volgens het bericht zit alles er nog in : afscheidsbrief, gsm,… De vrouw uit Roeselare is blij dat ze haar bezittingen kan terugkrijgen, maar is toch nog wat argwanend, gezien de reactie van een anoniem profiel komt.

Duimen dat ze snel alles weer terug in haar bezit heeft!

(FJA/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.