Gestolen billenkar ’24 uur van Snaaskerke’ teruggevonden in Gistel

Redactie KW

Dieven gingen zaterdagnacht aan de haal met een billenkar op de “24 uur van Snaaskerke. Dat leek meteen een financiële aderlating te worden voor de organisatie. Maar uiteindelijk kon die maandag aan de kerk van Gistel teruggevonden worden.

De 24 uur van Snaaskerke werd ook dit jaar georganiseerd ten voordele van de MUG-helikopter. Het concept is eenvoudig: verschillende teams rijden 24 uren met een billenkar. Eén team reed deze keer zelfs heen en terug naar Brussel. De volledige opbrengst wordt aan de vzw van de heli gestort. De organisatoren spreken van een goeie editie, maar dat dreigde even anders te zijn. Want zaterdagnacht gingen dieven er met een billenkar vandoor.

“Wij huren die karren. Toen we ze zondagavond wilden inladen merkten we dat er nog maar vijftien in plaats van zestien waren“, zegt organisator Jean-Marc Decoster. “Er was er eentje gestolen en dat zou ons al snel 1.000 euro kosten. Geld dat we dus niet aan de MUG-heli zouden kunnen schenken.”

De ontgoocheling bij de organisatie bleef gelukkig niet al te lang hangen. “Plots kregen we via Facebookbericht dat de billenkar aan de kerk van Gistel stond”, zegt Jean-Marc. “De dieven moeten ermee tot daar gereden zijn en die daar gedumpt hebben. We zijn dan ook vooral blij dat die snel terecht is.”

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.