Gesprongen waterleiding zet laboratorium van AZ Delta onder water

Wanneer het ziekenhuis zal opengaan, is nog niet duidelijk. © a-STEFAAN BEEL
Redactie KW

Nu de werken aan de nieuwbouw van het ziekenhuis AZ Delta hun eindfase naderen, krijgt het ziekenhuis enkele serieuze tegenslagen te verwerken.

Dinsdagochtend stelde men vast dat een gedeelte van het logistieke blok onder water stond. Niet de hevige regenval, maar een probleem met een waterleiding ligt aan de oorzaak van het incident. “Een waterleiding, die nochtans al een tweetal weken in gebruik was, is er gesprongen. Hoe dit is kunnen gebeuren is onduidelijk. Door het voorval is er toch serieus wat waterschade”, aldus Kristien Beuselinck, woordvoerder van het ziekenhuis AZ Delta.

Na het springen van de waterleiding spoot het water de apotheek en het laboratorium binnen. In de apotheek bleven de toestellen op het eerste gezicht gespaard van het water. “In het laboratorium geraakten wel meerdere nieuwe toestellen beschadigd“, aldus Beuselinck. Hoe groot de schade precies bedraagt, is momenteel nog onduidelijk.

Enkele weken geleden werd het duidelijk dat de vooropgestelde datum voor de opening van de nieuwbouw, halfweg november, niet gehaald zou worden. De aannemer vond niet genoeg geschikte mensen om de eigenlijke afwerking van het ziekenhuis te bewerkstelligen. De nieuwe hoofdcampus van het ziekenhuis zou nu normaal in februari of maart 2020 de deuren openen. De nieuwe datum is nog niet vastgelegd. Mogelijk heeft het incident van dinsdagochtend invloed op die datum. “Dat is voorlopig ook nog heel onduidelijk. Het voorval is nog maar net gebeurd. Zonder een goed werkend laboratorium kan het ziekenhuis niet de deuren openen. Eerst moeten nu de mogelijke oplossingen worden uitgetekend. Aannemers, leveranciers, de verzekeringsmaatschappij en de directie zit zo snel mogelijk samen om te bekijken wat er moet gebeuren”, aldus Beuselinck.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier