Gesloten Museum aan de IJzer maakt ludiek filmpje voor alle scholen die bezoek hadden gepland

Conservator Peter Verplancke en directeur Peter Mouton. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Voor de tweede keer in één jaar tijd moet het Museum aan de IJzer de deuren sluiten en opnieuw zijn alle geplande schoolbezoeken geschrapt. Om toch even stil te staan bij de boodschap van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid, krijgen de scholen die een bezoek hadden geboekt een gepersonaliseerd ludiek filmpje toegestuurd…

“Het is jammer dat de kinderen en leerlingen van het lager en secundair onderwijs niet alleen het prachtig panoramisch zicht vanop ons dakterras, maar vooral ook de gelegenheid missen om zelf na te denken over het thema ‘vrede, vrijheid en verdraagzaamheid'”, zegt conservator Peter Verplancke.

“Wij willen als museum de kinderen en scholen niet in de steek laten. Daarom besloten we om zelf naar de scholen toe te stappen. In een filmpje leg ik samen met educatief medewerkster Naomi Bonny uit waarvoor het Museum aan de IJzer staat.”

Gepersonaliseerd

“We doen dat op een duidelijke en ludieke manier, gericht naar de lagereschoolkinderen. Elke school die een bezoek aan het Museum aan de IJzer had gepland, krijgt het filmpje toegestuurd. Meer nog, de filmpjes zijn gepersonaliseerd. Elke school wordt persoonlijk welkom geheten.”

Wat is er in het filmpje te zien? Er wordt stilgestaan bij de functie van het Museum aan de IJzer als vredesmuseum. “Bovenop de toren leggen we uit wat er meer dan 100 jaar geleden in dit prachtig landschap is gebeurd”, aldus Peter Verplancke.

Boodschap verspreiden

“Daarnaast nemen we een kijkje in het museum. Zo hopen we onze boodschap toch te verspreiden en willen we een aanzet zijn voor leerkrachten om in gesprek te treden met hun leerlingen over vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Het filmpje duurt zo’n acht minuten.”

Info: naomi.bonny@aandeijzer.be – www.aandeijzer.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten