Gesloopte speeltuigen in Park Ter Walle in Menen zorgen voor ophef

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Deze week gingen in Menen de werken in het Park Ter Walle van start, een project waar heel wat Menenaars hunkerend naar uit zaten te kijken. Woensdagavond kregen diezelfde Menenaars dan zorgwekkende foto’s onder de ogen, foto’s van gesloopte speeltuigen.

Die speeltuigen waren relatief nieuw en dus fronsten heel wat inwoners de wenkbrauwen. Waarom werd zo onzorgvuldig omgesprongen met dure toestellen die nog jaren gebruikt konden worden? De foto’s lieten dan ook weinig aan de verbeelding over en de online emoties liepen hoog op.

Bevoegd schepen Renaat Vandenbulcke sust echter en wijst op het belang van een correcte context. “Ook wij kregen die foto’s te zien en inderdaad, wie er voor het eerst naar kijkt, kan zich inderdaad gaan inbeelden dat de aannemers niet bepaald met zachte hand te werk zijn gegaan” klinkt het. “De realiteit is echter dat die foto’s een erg vertekend beeld van de situatie hebben gegeven. De speeltuigen die in het Park Ter Walle stonden, krijgen allemaal een nieuwe bestemming op en rond Menen.”

Het stadsbestuur hield evenwel toch rekening met een worst case scenario. “De aannemers waarmee we in zee zijn gegaan, zijn vakmensen die weten wat ze doen. Alles wordt ook gesuperviseerd door een architect met een stevige reputatie. Onze richtlijnen waren duidelijk: alles dient gerecupereerd te worden! Indien we toch vaststellen dat er schade is, dan zullen we die kosten recupereren. Nu is het vooral uitkijken naar het finale resultaat, want dat is uiteindelijk het enige wat van belang is”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier