Geslaagde ‘vriendenronde’ voor Oostendse Radioamateurclub in Bredense duinen

De Oostendse Radioamateur club hield een vriendenronde in de Bredense duinen en met zicht op zee. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Oostendse Radioamateur club hield woensdagavond een ‘Oostendse vriendenronde’ in de duinen van Bredene.

Meestal wordt de vriendenronde verzorgt vanuit het clublokaal of vanuit de woning van de radioamateur die de vriendenronde leidt. “Omdat het zomer is en omdat we eens de uitdaging wilden aangaan om met een mobiele opstelling de vriendenronde te doen, zijn er secties die met hun leden een tijdelijk station opstellen, uiteraard ergens op een hoge locatie en liefst met zo weinig mogelijk hinder van hoge gebouwen. Met onze club kozen we voor de duinen in Bredene”, verduidelijkt Peter Bruyneel.

“Ik ben er zelf soms met mijn portable te vinden. Uiteraard waren er enkele nieuwsgierige passanten in de duinen die we maar al te graag te woord stonden. Het is en blijft een leuke hobby voor jong en oud en het is helemaal niet zo moeilijk om radioamateur te worden. Ons land telt zelfs enkele twaalfjarigen die radioamateur zijn. Een ingenieur moet je dus echt niet zijn.” Volgens Peter waren er meer dan 50 inmeldingen, een stuk boven het wekelijks gemiddelde van de club.

Radioamateurs hebben als passie de radio en de techniek die erachter zit om rechtstreeks te communiceren met elkaar via elektromagnetische golven. Ons land telt meer dan 3000 radioamateurs die aangesloten zijn bij 1 van de 80 secties (lokale clubs) van de nationale UBA (Koninklijke Unie van de Belgische zendAmateurs). Dit najaar geeft de club in Oostende een basisopleiding voor radioamateurs. Info op www.on4os.be.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier