Geslaagde tweede editie van Winterpark in Zonnebeke

Chiro Beselare en Zolo Zonnebeke verbroederden alvast. © ZB
Redactie KW

De tweede editie van Winterpark is opnieuw een echte topper geworden.

De kleine mankementen die er bij de eerste editie waren, zoals voldoende parkeerruimte, werden dit jaar oplost en de organisatoren mogen dit jaar echt een pluim op hun hoed steken voor de prima organisatie en verloop. Al vanaf 16 uur stroomden de mensen toe naar het feeëriek verlichte kasteeldomein.

De 36 standjes, allemaal bevolkt door Zonnebeekse verengingen of handelszaken en mensen uit Groot-Zonnebeke kenden heel wat bijval. Het aanbod was uitgebreid. Ook de allerjongsten kwamen aan hun trekken met onder andere ponyritten, springkastelen en ballonnenplooier. De stand van Prime Productions waar kinderen met ouders of grootouders in contact kwamen met de drie koningen, de herders en ook de Kerstman was origineel en kende enorm veel bijval.

Het was rond 19 uur echt drummen geblazen aan de verschillende standjes. Optredens vanaf het balkon van het kasteel zorgden voor muzikale kerstklanken en andere meezingers. ” Dit is echt prachtig, een topper van formaat” klonk het bij de aanwezigen. “Het is mooier en beter dan in vele steden. Het aanbod is veel diverser en beperkt zich niet alleen tot spijs en drank. Het is echt genieten voor groot en klein, jong en oud.” Jammer dat later op de avond de regen de gezellige sfeer kwam verpesten, maar de sfeer zat er intussen zo in dat velen regen en wind trotseerden.

Winterpark is na twee jaar een echte topper geworden, die niet meer weg te denken is uit de toeristische programmatie van Zonnebeke. Het is een bijzonder mooie manier om gezellig ondereen afscheid te nemen van het voorbije jaar. De vroege kerst – en nieuwjaarswensen werden dan ook veelvuldig uitgewisseld. Winterpark is niet alleen leuk voor de eigen inwoners, maar trekt ook vele bezoekers uit de regio aan.

(NVZ/foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier