Geslaagde start van tweede editie Levensloop Kortrijk

De vechters en hun zorgdragers openden met de eerste ereronde feestelijk de tweede editie van Levensloop Kortrijk. (Foto ICK)
Redactie KW

Zaterdag 12 september om 15 uur werd door actrice Lize Feryn het startschot gegeven voor de openingsceremonie van de tweede editie van Levensloop Kortrijk.

Hier liepen de vechters, mensen die de ziekte overwonnen hebben of momenteel nog behandeld worden, als eregasten een ereronde en openden feestelijk het evenement. Daarna werden alle deelnemende teams voorgesteld. Stefaan Lammertyn, communicatieverantwoordelijke binnen Levensloop : “Nu zitten we aan meer dan 4.000 deelnemers, maar belangrijk is dat de mensen weten dat ze nog altijd kunnen inschrijven en deelnemen aan de actie.”

Ruim 24 uur wordt er op het sportterrein De Lange Munte in Bad Godesberglaan 22 in Kortrijk samen gestreden tegen kanker. “93 teams nemen deel aan deze tweede editie. Tussendoor kunnen bezoekers ook deelnemen aan lezingen over darmkanker en gezonde voeding. Voor de kinderen is er animatie voorzien.” Zaterdagavond om 21.30 uur volgt er met de kaarsenceremonie een herdenkingsmoment. “De kaarsenceremonie zal echt een sfeervol moment worden met 2000 kaarsen.”

Zondagmorgen 13 september start met een Levensloop ontbijt. Om 14.30 uur loopt iedereen samen nog een laatste ereronde en wordt de totale opbrengst voor de editie van 2015 bekend gemaakt.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier