Geslaagde start van coronaproof IJzerfun

Burgemeester Christof Dejaegher mocht IJzerfun officieel openen. © MD
Redactie KW

Van zaterdag 11 juli tot zondag 26 juli is er ‘IJzerfun’ in Roesbrugge. Plezier op en aan het water gedurende 14 dagen. “Onze eerste dag verliep druk, maar binnen de coronamaatregelen”, zegt de organisatie.

Tijdens IJzerfun vertoef je 14 dagen langs de IJzer en dicht bij het dorpshart van Roesbrugge. Tijdens dit evenement is er animatie voorzien zowel op als naast het water. Je kan, voor 8 euro per persoon per uur, elke dag kajaks, kano’s, SUP’s en roeibootjes huren.

De lagere schooljeugd gaat voor de helft van de prijs op het water en de kleuters volledig gratis. Reserveren op voorhand is niet nodig. Voor de allerkleinsten wordt animatie voorzien.

IJzerfun ging van start op zaterdag 11 juli. “Alles is heel goed verlopen. Gezellig druk, maar binnen de coronamaatregelen. Burgemeester Christof Dejaegher vertrok met een volgeladen kajak op reis en opende zo IJzerfun.”

Vanuit de lucht

“De boten waren heel de dag door goed verhuurd. Er was zelfs even een wachtrij, maar gelukkig is er een bar”, lacht Goedele Cappoen. Samen met Achim Maes, Carine Declercq en Stefan Ferlin organiseert ze IJzerfun, met de steun van Stad Poperinge.

Op zaterdag 18 en 25 juli en op dinsdag 21 juli komt ook een vuurspuwer langs. Naast IJzerfun op het water is er ook IJzerfun vanuit de lucht. Elke vrijdag gaat namelijk een luchtballon op. Inschrijven vooraf is wel nodig. (LBR)

Meer informatie via www.facebook.com/ijzerfun.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier