Geslaagde actie voor Kom op tegen Kanker in OLVA in Assebroek

Kom op tegen Kankeractie in het Onze-Lieve-Vrouwecollege / rechts Jean Nemery (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Kom op tegen Kankeractie in het Onze-Lieve-Vrouwecollege / rechts Jean Nemery (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Een grote manifestatie organiseren om geld in te zamelen voor het goede doel is tijdens deze coronapandemie geen sinecure. Enkele leraren van het Onze-Lieve-Vrouwecollege (OLVA) in Assebroek zijn er toch in geslaagd om op dinsdag 20 april een actie te organiseren.

Een team van negen leerlingen uit het zesde jaar en even groot team van leerkrachten gingen de uitdaging aan om op spinningfietsen om het snelst een afstand van 1000 kilometer af te leggen.

De opbrengst van de actie gaat integraal naar Kom op Tegen Kanker.

Opvoeder Jean Nemery (58) is de bedenker en bezieler van de actie. “We namen vroeger deel aan ‘Levensloop’ maar door corona is deze actie ook dit jaar afgelast. Doordat enkele jaren geleden onze collega Roderik Struyve de strijd tegen deze vreselijke ziekte verloor, zijn we er ons maar al te goed van bewust dat heel wat kankerpatiënten de ziekte niet overleven. Toen ik aan het fietsen was, heb ik heel vaak aan hem gedacht. Ook een ouder van een leerling die deelnam aan de actie vecht momenteel tegen deze vreselijke ziekte.”

Gulle sponsors

“Bij een uitdaging hoort natuurlijk een wedstrijd”, vult directeur Tom Vanheede aan.

“Het is uiteraard de bedoeling om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen. Iedereen die een gift deed van minstens vijf euro kon een pronostiek invullen. Om de pronostiek te winnen moest je inschatten welk team het snelst de 1000 kilometer fietst en welke tijd ze hiervoor nodig hebben. Voor de winnaars zijn mooie geschenken weggelegd die we dankzij enkele gulle sponsors kunnen aanbieden. Vooral de sponsor die de professionele spinningfietsen ter beschikking stelde (Pure Senses, red.) zijn we heel dankbaar.”

Twee leerkrachten die de hele organisatie in goede banen leidden, vertellen dat zowel de leraren als de leerlingen onmiddellijk heel enthousiast waren om deel te nemen aan de actie.

“De teams waren vrij snel gevormd en iedereen vindt het heel tof om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Momenteel hebben we nog geen zicht op de opbrengst van de actie maar we weten al met zekerheid dat de directeur binnenkort zijn beloofde tegenprestatie moet leveren”, lachen ze.

Voetbaltenue

“Ik heb inderdaad beloofd dat ik als fervent supporter van Club Brugge op school een hele dag in een voetbaltenue van Cercle zal rondlopen als de actie tweeduizend euro oplevert”, glimlacht directeur Tom Vanheede.

Bij acties voor het goede doel is het resultaat van de uitdaging ondergeschikt aan de opbrengst maar dat zullen de leraren van OLVA niet graag horen. Zij waren immers de eersten die na een spannende strijd de 1000 kilometer bij elkaar fietsten.

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.