Geschopt kitten heeft nieuwe thuis

Christine Bulckaen en haar zoon Mehdi adopteerden het kitten. © AXV
Axel Vandenheede

Het kitten dat vorige week nog als voetbal werd gebruikt op de Tuinwijk in Menen heeft een liefdevolle thuis gevonden.

Christine Bulckaen en haar zoon Mehdi Achiba hebben het kitten in huis genomen. “We hebben hem Zimba genoemd”, vertellen ze. “Met hem, want het is een kater, gaat alles redelijk. Hij herstelt goed. Eten is wel nog moeilijk, want tijdens die mishandeling heeft Zimba een aantal tandjes verloren. Ook is zijn buik nog altijd ferm gezwollen en hij heeft de niesziekte.”

Christine vind het degoutant wat er met het kitten gebeurde. “Dat doe je gewoon niet. Toen ik van die mishandeling hoorde, heb ik daarom meteen naar het dierenasiel gebeld. Ook de dagen nadien heb ik geïnformeerd naar de toestand van het kitten en gevraagd of ik het kon adopteren. Vrijdag kregen we dan het bericht dat we het zaterdag mochten ophalen bij de dierenarts.”

Filou en Loulou

Christine en zoon Mehdi zijn allebei grote kattenliefhebbers. Christine: “Ik heb al bijna mijn hele leven katten. Mijn raskater Filou overleed enkele weken geleden op 19-jarige leeftijd. Sindsdien had ik nog één kat: Loulou. Eens het kitten verlost is van de niesziekte, hopelijk binnen een week, dan kan ik hen aan elkaar voorstellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier