Germain Vercruysse en Arlette Verfaillie vieren diamanten huwelijksjubileum

Germain Vercruysse en Arlette Verfaille werden naar aanleiding van hun 60-jarig huwelijk in het stadhuis ontvangen, in het gezelschap van hun familie. © foto LOO
Redactie KW

Germain Vercruysse en Arlette Verfaille zijn 60 jaar getrouwd. Op 14 oktober 1960 stapten ze in het huwelijksbootje. De jubilarissen werden naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de naaste familie, in het stadhuis in Harelbeke ontvangen.

Arlette Verfaillie (83) is geboren op 9 november 1937 in Roeselare en is enig kind. Zij volgde lager onderwijs in de stadsschool en het middelbaar bij de Grauwe Zusters’, waar ze voor handel koos. Op haar 17de ging Arlette werken. Eerst als bediende bij Cornelis Wyckhuyse in Roeselare en na haar huwelijk als bediende bij BST in Kortrijk.

“Daarna deed ik jaren de administratie in het bedrijf van mijn man”, zegt Arlette. Zij houdt van naaiwerken en reizen.

Binnenhuisinrichting

Germain Vercruysse (85) is geboren op 5 maart 1935 in Harelbeke. Hij is de oudste uit een gezin van drie zonen. Germain ging in Stasegem naar de lagere school. “De rest schoolde ik bij via avondles. Ik leerde daar van alles, zoals Frans en autotechniek. Maar natuurlijk leerde ik heel veel op mijn werk”, aldus Germain, die op zijn zestiende ging werken. Hij begon bij zijn vader als garnierder en daarna werkten ze samen bij Firma Decoene in Kortrijk. Na enkele jaren is hij zelfstandig begonnen onder de naam Vercruysse Binnenhuisinrichting.

Het bedrijf is verder uitgebreid met schilderwerken, gordijnen, wand- en vloerbekleding. “We werkten samen met bekende binnenhuisarchitecten, onder andere Fred Sandra uit Kortrijk.” Enkele bekende realisaties van hen zijn: de casino’s in Middelkerke, Knokke en Chaudfontaine en hotels en restaurants over heel België. “We werkten ook voor televisieprogramma’s zoals Hoger-Lager en Mike aan Zee”, zegt Germain. Zijn hobby’s zijn petanque en reizen.

Het koppel leerde elkaar kennen in feest- en balzaal De Beurs in Roeselare. “Mijn broer Pierre, een kameraad en ikzelf trokken daar naartoe met de fiets. We gingen in de zaal aan een tafeltje zitten, maar dat was voorbehouden voor dames. Ik bleef zitten en zei aan de dames als grap dat ze maar op onze schoot moesten zitten”, zegt Germain lachend. Eén van die dames was Arlette. “De vonk sloeg vlug over en we zien elkaar nog altijd ‘geren'”, pikt Arlette in. Na een jaar verkering trouwden de jubilarissen in Roeselare op 14 oktober 1960.

Familie

Intussen is het gezin uitgebreid met dochter Jo, kleindochter Stephanie en achterkleindochter Margaux. In hun vrije tijd gingen Arlette en Germain graag op reis. “We wilden nu graag naar Spanje trekken, maar door corona kan dit helaas niet. Ik zal het bij petanque kijken houden”, besluit Germain.

Tijdens de ontvangst in het stadhuis kreeg het diamanten paar geschenken aangeboden vanwege de stad en een brief vanwege het koningspaar. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier