Vorig jaar namen liefst 7.657 mensen aan de veertigste uitgave van de Nacht deel, een absoluut record. Mocht het initiatief straks toch plaatsvinden, dan is - in de nasleep van corona - de kans klein dat het genoemde aantal geëvenaard kan worden.

Voorbereidingen staan op een laag pitje

"We houden voor de komende editie de vinger aan de pols", zegt Nacht-voorzitter Dirk Verduyn. "We doen dat vanzelfsprekend binnen ons bestuur, maar zeker ook in nauw overleg met de stad en de veiligheidscel van de provincie. We stellen een definitieve beslissing over de Nacht van Vlaanderen nog even uit en dit tot uiterlijk eind april. De signalen die we opvangen, voorspellen echter weinig goeds. Zowat alle grote manifestaties die in mei op de kalender staan, zijn intussen al afgelast. In Knokke gaat de lokale overheid zelfs een stap verder en annuleert de hele zomerprogrammatie."

"Binnen ons bestuur leeft de overtuiging dat een massale sportmanifestatie met duizenden mensen op een kleine ruimte - zaal De Mast, het stedelijke sportstadion en de stadskern - moeilijk te combineren valt met de restrictieve maatregelen die de overheid nog een hele tijd zal hanteren. Bovendien staan door de coronamaatregelen onze normale voorbereidingen op een laag pitje. We proberen de bestellingen en aankopen voor de komende Nacht zo lang mogelijk uit te stellen. Er bestaat trouwens nauwelijks mogelijkheid om promotie te maken en we zien dat de inschrijvingen compleet stilgevallen zijn. Eerlijk? Ik vrees dat de kans gering is dat de Nacht er straks komt."

"Mocht de Nacht van Vlaanderen in juni toch nog kunnen plaatsvinden, dan zal dat bijna zeker niet met dezelfde omvang zijn van de succesvolle jubileumeditie van vorig jaar."

Voor verdere info: www.nvv.be

Vorig jaar namen liefst 7.657 mensen aan de veertigste uitgave van de Nacht deel, een absoluut record. Mocht het initiatief straks toch plaatsvinden, dan is - in de nasleep van corona - de kans klein dat het genoemde aantal geëvenaard kan worden."We houden voor de komende editie de vinger aan de pols", zegt Nacht-voorzitter Dirk Verduyn. "We doen dat vanzelfsprekend binnen ons bestuur, maar zeker ook in nauw overleg met de stad en de veiligheidscel van de provincie. We stellen een definitieve beslissing over de Nacht van Vlaanderen nog even uit en dit tot uiterlijk eind april. De signalen die we opvangen, voorspellen echter weinig goeds. Zowat alle grote manifestaties die in mei op de kalender staan, zijn intussen al afgelast. In Knokke gaat de lokale overheid zelfs een stap verder en annuleert de hele zomerprogrammatie.""Binnen ons bestuur leeft de overtuiging dat een massale sportmanifestatie met duizenden mensen op een kleine ruimte - zaal De Mast, het stedelijke sportstadion en de stadskern - moeilijk te combineren valt met de restrictieve maatregelen die de overheid nog een hele tijd zal hanteren. Bovendien staan door de coronamaatregelen onze normale voorbereidingen op een laag pitje. We proberen de bestellingen en aankopen voor de komende Nacht zo lang mogelijk uit te stellen. Er bestaat trouwens nauwelijks mogelijkheid om promotie te maken en we zien dat de inschrijvingen compleet stilgevallen zijn. Eerlijk? Ik vrees dat de kans gering is dat de Nacht er straks komt.""Mocht de Nacht van Vlaanderen in juni toch nog kunnen plaatsvinden, dan zal dat bijna zeker niet met dezelfde omvang zijn van de succesvolle jubileumeditie van vorig jaar."Voor verdere info: www.nvv.be