Gerichte snelheidscontroles van Kortrijkse politie missen hun effect niet

© AN
Redactie KW

Vorige week kondigde politiezone Vlas via haar sociale media aan dat er tijdens de coronacrisis toch gerichte snelheidscontroles zouden komen. “De politie krijgt meldingen dat een kleine minderheid van de bestuurders zich jammer genoeg niet aan de snelheidsbeperkingen houdt”, klinkt het. Waar toen nog bijna 20 procent van de bestuurders te snel reed, is dat aantal nu toch gezakt.

Ondanks het feit dat ook politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) het abnormaal druk heeft met het handhaven van de coronamaatregelen, kiezen ze er toch voor om elke week gerichte snelheidscontroles uit te voeren. “Vorige week kregen we verschillende meldingen binnen van wegpiraten die profiteren van de lege wegen“, verklaart politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Dat mocht ik zelfs aan den lijve ondervinden.”

Tijdens de controles van vorige week donderdag reed gemiddeld ongeveer 17 procent van de bestuurders te snel. Een iemand werd zelfs geflitst aan 139 km/uur in de bebouwde kom. De resultaten van dinsdag 24 maart zijn ietwat hoopgevender.

In de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, waar je 50 km/uur mag rijden, reden 28 van de 173 gecontroleerde bestuurders te snel. Dat is ongeveer 16 procent. De topsnelheid tijdens de controle bedroeg 84 km/uur. In de Stationsstraat in Lendelede, ook in de bebouwde kom, reden amper 6 van de 157 gecontroleerde bestuurders te snel. Dat is nog geen drie procent. De bestuurder met de zwaarste voet passeerde de agenten aan 72 km/uur.

Bestuurders in de Bavikhoofsestraat in Kuurne, waar je niet meer dan 50 km/uur mag rijden, kregen een slechter rapport. Maar liefst 40 van de 180 gecontroleerde bestuurders reden er te snel, ofwel 22 procent. Een wagen zoefde de politie aan 91 km/uur voorbij. Op de Meensesteenweg in Bissegem ten slotte, reden 11 van de 204 bestuurders sneller dan de toegestane 50 km/uur. Dat is amper 5 procent. De gemeten topsnelhied bedroeg 84 km/uur.

Deze resultaten zijn al beter dan bij de vorige snelheidscontroles tijdens de coronamaatregelen. Niettemin zullen gerichte snelheidscontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede verder ingepland worden zodat het duidelijk blijft dat snelheidsduivels geen misbruik kunnen maken van het rustiger verkeer”, besluit de woordvoerder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.