Gerestaureerd Mariabeeld ingezegend in de Timmermansstraat

Het fraai gerestaureerde beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes kreeg een plaats in een gevel in de Timmermansstraat. © Davy Coghe
Redactie KW

Al voor de derde keer dit jaar werd in de Brugse binnenstad een Mariabeeld ingezegend. Dit keer kreeg het een plaats in de gevel van de vroegere Kantschool in de Timmermansstraat. De vereniging Brugge Mariastad ontfermt zich hierover.

In de Brugse binnenstad kan je in gevels van woningen heel wat Mariabeelden vinden. Dat is onder meer de verdienste van de vereniging Brugge Mariastad die Mariabeelden laat restaureren en eigenaars zoekt waarbij zo’n beeld in de gevel een plaats kan krijgen. Het was priester Denaux die het nieuwe beeld mocht inzegenen na een lange coronaperiode.

“We vonden het wenselijk om net nu een beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes te plaatsen”, vertelt Willy De Four, secretaris van de vzw Brugge Mariastad. “In deze coronatijden wordt er net als in de oorlogsjaren extra gebeden om gevrijwaard te blijven van het dodelijke virus. Het is de derde maal in een jaar tijd dat we een beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes mochten inzegenen.”

Mariasnoepje

Er stonden al negen dergelijke beelden in de Brugse binnenstad. Het jongste exemplaar werd grondig onder handen genomen door restaurateur Daniel De Wispelaere uit Assebroek.

“Het Mariabeeld stond er al jaren in een glazen kastje beschermd tegen regen en wind maar werd nu toch behandeld met een vochtwerend product. Het prijkt in het gebouw van de vroegere Kantschool dat uiteindelijk verkocht werd in 2002. Ook het gebouw werd grondig aangepakt naar een ontwerp van architect Thomas Coucke. Nu doet het pand dienst als guesthouse The Loft, een klassevolle bed and breakfast waar elke toerist zich thuis voelt”, aldus nog Willy De Four.

Een receptie werd er ditmaal niet gehouden. Wél werden de aanwezigen getrakteerd op een Mariasnoepje.

(Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier