Gerestaureerd kasteel Wallemote in Izegem opent de deuren

Schepenen Nadia Staes en Caroline Maertens in de gerenoveerde kelders van Wallemote. © Frank Meurisse
Redactie KW

Het kasteeldomein Wallemote is opnieuw volledig toegankelijk voor het publiek. Zowel het kasteel als de parkzone werden stevig aangepakt met als resultaat dat het domein vandaag mooier dan ooit oogt. Op zondag 29 mei, de Dag van het Park, kan je deze parel uitgebreid bezoeken.

Wie kasteeldomein Wallemote de voorbije jaren bezocht, zag ongetwijfeld dat er zowel in als rond het kasteel grote werken aan de gang waren. Een groot deel van het park werd volledig heraangelegd, het kasteel kreeg een grondige renovatie. Eerst onderging de buitenkant een opknapbeurt, daarna werd het interieur in zijn vroegere glorie hersteld.

Het resultaat mag er zijn. Vandaag is het volledige domein opnieuw toegankelijk voor het grote publiek, waarbij op zondag 29 mei, de Dag van het Park, heel wat rondleidingen en activiteiten zullen plaatsvinden.

Schepen van Patrimonium Caroline Maertens (N-VA): “Het is de bedoeling dat echt iedereen in het kasteel terecht kan voor activiteiten. Zowel het verenigingsleven, bedrijven als particulieren zijn hier welkom om iets te organiseren.” (VD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier