Gerenoveerde dienstencentrum Allegro geopend in Menen

In het bijzijn van Vlaams Minister Matthias Diependaele, provincieraadsleden, de burgemeester en enkele leden van het Schepencollege werd het gerenoveerde dienstencentrum Allegro officieel geopend. © WO
Redactie KW

Vrijdagavond werd in het bijzijn van Vlaams Minister Matthias Diependaele, het gerenoveerde gebouw Allegro met Woonloket, het vroege gebouw van het WZC De Fenix, officieel geopend.

Vanuit de visie van het lokaal bestuur en het lokale dienstencentrum zal er verder ingezet worden op samenwerkingsverbanden. Nu al houden zeven externe diensten er zitdagen en dat zijn het MS-Huis Menen, BOV-Coaches, Het Sociaal verhuurkantoor, De Woonclub, het Agentschap voor integratie en inburgering en het DOP.

Kind en gezin, het vredegerecht, de Dienst Huisvesting, de Woonmaatschappij Impuls hebben er al hun intrek genomen en er zijn ook nog enkele zalen beschikbaar die kunnen ingehuurd worden.

Een deel van de verbouwing zoals de gelijkvloerse verdieping en de helft van de eerste verdieping werd gerealiseerd met Vipa-subsidies van de Vlaamse overheid. Dit bracht met zich mee dat het bestuur de opportuniteit kreeg om een kunstwerk te integreren in het gebouw. Voor dit kunstwerk koos men voor foto’s van fans Descheenmaker uit Moorsele.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier