Gerda Mulier 90.000ste lid bij Samana

Op de foto van links naar rechts bestuursleden Samana Kachtem: Monique Bils, Claudine Ryckaert, Jeaninne Vandoorne, Marleen Verstraete, Christine Pattyn, Gerda Mulier, Liesbeth De Baets (educatief medewerker Samana West-Vlaanderen), Trees Dumortier en Maria Debaene. © (Foto GA)
Redactie KW

Donderdag werd Gerda Mulier uit de Kruidenstraat in de bloemetjes gezet als 90.000 ste lid van Samana, het vroegere Ziekenzorg. Samana is de vereniging voor alle mensen met een chronische ziekte of zorgnood en mantelzorgers, aldus voorzitster Marleen Verstraete en secretaresse Christine Pattyn van de Kachtemse vereniging.

De opdrachten van Samana-Kachtem bestaan voornamelijk uit huisbezoeken bij mensen met een chronische ziekte en aan ouderen met zorgbehoefte. Verder organiseren zij ontmoetings-samenkomsten, creatieve momenten op regelmatige basis en jaarlijks een halvedag-uitstap.

“Dit alles wordt gerealiseerd door mensen die zich vrijwillig inzetten, iets doen voor een ander voelt enorm goed”, klinkt het. “Iedereen is bij de vereniging welkom met zijn of haar behoeften, want samen staan we sterker. Als u zich geroepen voelt om eens te proeven van het vrijwilligerswerk bij Samana ben je vrijblijvend welkom.” (GA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.