De 85-jarige Oostendenaar kreeg in CC De Grote Post de bronzen torso van wijlen kunstenaar August Michiels uit handen van de vorige laureaten Antoon Catteeuw en Mieke Barbier. Gerard Daniëls werd voorgedragen voor de prijs door heemkring De Plate en Pasar. Door beide verenigingen wordt de dokter geprezen voor zijn niet aflatende inzet voor het Oostendse cultuurleven.

Zo redde hij diverse monumentale beelden van een roemloze ondergang. Hij stichtte de Mariakerkse cultuurkring Obekin en was de bezieler van de jeugdclub Non Stop. Hij was een gerespecteerd sportdokter op diverse Olympische Spelen en internationale kampioenschappen en ook bij de K.B. wielerbond, KVO en Sunair Basket. Voor zijn belangeloze jarenlange inzet voor de daklozen in onze stad in de voorbije decennia ontving hij de Sociaal Culturele Vuurpijl van Perskring Oostende.

(ML)

De 85-jarige Oostendenaar kreeg in CC De Grote Post de bronzen torso van wijlen kunstenaar August Michiels uit handen van de vorige laureaten Antoon Catteeuw en Mieke Barbier. Gerard Daniëls werd voorgedragen voor de prijs door heemkring De Plate en Pasar. Door beide verenigingen wordt de dokter geprezen voor zijn niet aflatende inzet voor het Oostendse cultuurleven.Zo redde hij diverse monumentale beelden van een roemloze ondergang. Hij stichtte de Mariakerkse cultuurkring Obekin en was de bezieler van de jeugdclub Non Stop. Hij was een gerespecteerd sportdokter op diverse Olympische Spelen en internationale kampioenschappen en ook bij de K.B. wielerbond, KVO en Sunair Basket. Voor zijn belangeloze jarenlange inzet voor de daklozen in onze stad in de voorbije decennia ontving hij de Sociaal Culturele Vuurpijl van Perskring Oostende.(ML)