Geplande opening nieuw kapsalon paar weken uitgesteld door corona

"Mijn vingers jeukten om in mijn eigen kapsalon aan de slag te kunnen", zegt Armonie Arschoot. Haar vriend stond met zijn zaak Robconcept in voor het interieur op maat. © WVH
Redactie KW

Wekenlang hebben we er met zijn allen naar uit gekeken: de heropening van de kapsalons op maandag 18 mei. Voor Armonie Arschoot (29) wordt die eerste knipdag extra bijzonder, want dan staat zij voor het eerst achter de wastafels van haar eigen zaak. “Alle nodige maatregelen zijn getroffen. Ik ben er helemaal klaar voor!”

Met nu al tien jaar ervaring in de vingers, kent Armonie Arschoot de kneepjes van het kappersvak. “Dit is mijn creatieve uitlaatklep. Al van mijn zestiende droom ik van mijn eigen kapsalon, maar het leek me verstandig om na mijn studies eerst ervaring op te doen in enkele andere zaken in de streek. Drie jaar geleden zette ik al een eerste stap richting zelfstandigheid, door als kapster aan huis te starten in bijberoep. Nu was de tijd rijp voor die fameuze grote sprong”, vertelt de Nieuwpoortse.

Een vloek …

Dat was echter buiten de coronapandemie gerekend, die dat rijpingsproces ongewild met nog een paar weken verlengde. “Afgelopen najaar stootte ik op dit huurpand in de Pannestraat, dat hiervóór dienstdeed als showroom van poorten. Na de totaalrenovatie, mikte ik oorspronkelijk op begin mei voor het openingsfeest. Maar van dat feest kwam uiteraard niks in huis, al betekent uitstel geen afstel. Meer nog: doordat de verschillende stielmannen – onder wie mijn eigen vriend – door de maatregelen niet mochten samenwerken, liepen we wat vertraging op in de werkplanning.”

“Vorige week woensdag volgde ik nagelbijtend de nieuwe aankondigingen van de Nationale Veiligheidsraad. Toen er bevestigd werd dat de kappers weer aan de slag mogen, smeekte ik iedereen om een versnelling hoger te schakelen. En zo komt het dus dat de opening van mijn salon nu samenvalt met de heropening van alle kapperszaken”, glimlacht ze. “Mijn vingers jeukten. Ik wou per se kunnen starten van zodra dat mocht!”

… of een zegen?

Coiffure Armonie gaat alvast een droomstart tegemoet. “De nood aan een verse coupe is blijkbaar hoog bij velen, want de voorbije dagen stond mijn telefoon echt roodgloeiend. Dat is natuurlijk ook zo bij alle andere kappers in de regio. Maar dat is volgens mij een reden te meer dat sommigen nu eerst bij mij, als jonge starter, hun kans op een afspraak wagen. Maar zie: de agenda voor mijn eerste werkweek staat al bijna vol. Daardoor heb ik beslist om nu ook op maandagnamiddag te werken, terwijl dat anders mijn vaste sluitingsnamiddag wordt”, vertelt Armonie.

“Ik vind het allemaal heel spannend, maar schrik voor het virus heb ik niet. Alle nodige maatregelen zijn getroffen om het voor mezelf en de klanten veilig te houden“, vervolgt ze, wijzend naar de handgel aan de toonbank. “Ikzelf ben verplicht een mondmasker te dragen. Klanten brengen het liefst een eigen masker mee, of kunnen hier ook een wegwerpexemplaar verkrijgen. Knippen met handschoenen aan? Dat zal me niet lukken, neen”, lacht ze. “Wel rek ik wat extra tijd uit om de meubels en materialen na elke knipbeurt te ontsmetten en de wastafels heb ik wat verder uiteen gezet.”

Workshops op bovenverdieping

Sowieso kan de social distancing gegarandeerd worden in het ruime pand met vier spiegelplaatsen, vooraan een gezellige wachthoek en zelfs nog een bovenverdieping. “Die zal ik nu nog niet benutten, maar dat wordt samen met mijn hedendaagse techniek en de exclusieve producten mijn grote troef om mij ook na deze coronaperiode te kunnen onderscheiden. Daar wil ik namelijk een workshopruimte van maken, bijvoorbeeld voor papa’s die willen leren hoe ze de haren van hun dochters kunnen vlechten“, klinkt het nog.

Zowel vrouwen, heren als kinderen kunnen bij Coiffure Armonie terecht. Ook na de coronamaatregelen enkel op afspraak, op het telefoonnummer 058/59.55.81.

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier