Gepensioneerde Marleen steekt collega’s bij Familiezorg regio Roeselare hart onder de riem

Marleen Casier, een gepensioneerd verzorgende van Thuiszorg Familiezorg bracht 300 zelfgemaakte kaartjes eind december binnen in het regiohuis van de dienst waar ze 41 jaar werkzaam was. Eén kaartje voor elke medewerker van regio Roeselare.

Marleen: “Ik vind het zo jammer dat er weinig of geen media-aandacht is voor de thuiszorg en wou op deze manier mijn vroegere collega’s een hart onder de riem steken. In deze toch wel zeer moeilijke Corona-tijden blijven zij zorgend aanwezig bij zoveel mensen met een zorgnood. Voor velen zijn zij zelfs het enige contact met de buitenwereld. Voor elk van hen maken zij echt wel het verschil. Jammer genoeg wordt dit niet altijd gezien. Ik wou hen tonen dat het wel gezien wordt.”

Haar collega’s waren alvast heel blij met het kaartje. Iemand zei: “We doen het er niet voor én we doen het graag en vanzelfsprekend maar zo’n kaartje doet toch echt wel deugd.”

Elk kaartje is uniek maar bevat telkens de symboliek van hart en handen (zie foto). Binnen elke kaart staat dezelfde tekst:

Vandaag zetten we jullie in het licht!

Hoe donker ook de periode die ons omringt,

al mocht geen handdruk en knuffel,

al moest het even op afstand,

jullie waren er met een hart van goud

en handen vol licht

en dat kon alle afstand overbruggen.

Dankjewel Marleen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.