https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gepensioneerd gemeentepersoneel krijgt bedanking aan de deur in Hooglede

Muzikant Bert Ostyn speelde een deuntje voor Rudi Defrancq. Burgemeester Rita Demaré en schepen Dimitri Carpentier overhandigden een geschenkmand. (foto JT)
Muzikant Bert Ostyn speelde een deuntje voor Rudi Defrancq. Burgemeester Rita Demaré en schepen Dimitri Carpentier overhandigden een geschenkmand. (foto JT)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Hooglede heeft de personeelsleden die het voorbije jaar met pensioen zijn gegaan op een gepaste wijze bedankt. Dit kon niet op het jaarlijkse personeelsfeest en daarom trokken burgemeester Rita Demaré en schepen Dimitri Carpentier op pad om hen aan hun voordeur te bedanken met een oorkonde. Muzikant Bert Ostyn zorgde voor een ludieke serenade. Daarnaast kreeg elke gevierde een cadeaubon, een geschenkmand van DeliSioso en een geschenkmand van De Proone.

Rudi Defrancq (60) was een van de vijf personeelsleden die in 2020 afzwaaiden bij de gemeente. Op 1 mei zat zijn loopbaan van meer dan 21 jaar bij de gemeente erop. “Ik startte op het containerpark, destijds nog met wijlen Johny Thio”, aldus Rudi.

“Ik combineerde het containerpark met de groendienst en schakelde later volledig over op de groendienst. Op het einde kwam er wel eens wat gezaag van mensen die moeite hadden om zich aan alle recyclagemaatregelen te houden. Met de groendienst kwam ik in alle uithoeken van de gemeente terecht. Al bij al was het wel nodig dat ik met pensioen ging, want ik sukkelde met mijn rug. Ik mis uiteraard de collega’s, maar met de meesten heb ik nog contact. Sowieso als je buiten komt in de gemeente kom je altijd wel ergens iemand tegen.”

“Heel sympathiek dat ze langskomen met een bedanking”

Rudy was zeer te spreken over de persoonlijke bedanking die hij kreeg. “Het is sympathiek dat ze langskomen. Ik apprecieer de attenties die ik gekregen heb. Mijn dagen vul ik als sportliefhebber voornamelijk met het kijken naar voetbal en wielrennen.”

boegbeeld

Ook Martine Desal kreeg een delegatie van de gemeente over de vloer. Vele jaren was zij het boegbeeld van de keuken van Ter Linde. Rina Boddin mag haar poetsproducten definitief opbergen, sinds 2013 was ze poetshulp bij het OCMW. Johan Leagre houdt het na meer dan 40 jaar voor bekeken. Hij startte op 1 juli 1980 en was doorheen de jaren verantwoordelijk voor onder andere de personeelsdienst en de milieudienst. Hij was tevens het vaste anker voor de milieuvergunningen. Annie Pecceu kreeg als laatste een bezoekje van de burgemeester en schepen. Ook zij startte haar carrière op 1 juli 1980. Tijdens haar loopbaan werkte ze nauwgezet en plichtbewust op de dienst burgerzaken en aan het loket voor de dienst bevolking. Doorheen die jaren passeerden talloze rijbewijzen en identiteitskaarten door haar handen. (JT)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten