Georgisch dievenduo mag na 4 maanden cel verlaten

© gf
Redactie KW

Vier maanden nadat ze in warenhuis Colruyt in Desselgem (Waregem) op heterdaad betrapt konden worden, mogen twee Georgische winkeldieven de cel verlaten. De Kortrijkse strafrechter veroordeelde hen tot 20 maanden celstraf voor een reeks van 5 tabaksdiefstallen in vestigingen van Colruyt en Okay in het Waalse Ottignies, Nazareth, Knesselare, Zwevegem en Desselgem

Op 19 november merkte een winkeldetective in de Desselgemse Colruyt op dat Nika S. en Giorgi K. tabakswaren aan het stelen waren. Dat de tabak dicht bij de kassa’s lag, schrok hen niet af. Aan de kassa’s kon het duo tegengehouden worden maar na een duw aan de winkeldetective vluchtten ze weg.

Nog in minstens vier filialen toegeslagen

De detective slaagde er nog in de jas van één van hen af te trekken waardoor 3 pakken tabak op de grond vielen. De politie kon de Georgiërs uiteindelijk toch in de buurt klissen. Ze hadden nog 23 pakken tabak op zak. In hun auto lagen nog 17 pakken sigaretten. In hun gps stonden de adressen van 14 Okay- en Colruytwinkels. Uit camerabeelden bleek dat ze alleszins nog in vier andere filialen hadden toegeslagen. De tabakswaren verstopten ze telkens onder hun jas of in een handtas. Giorgi K bekende. De tabak werd opgerookt of geruild voor drugs of andere producten. Nika S. ontkende gedeeltelijk. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.