Georgette (71) start pop-up Georgies in Marke

Georgette Verschaete bij haar toog die ze zelf in het zwart schilderde. © Els Deleu
Redactie KW

Georgette Verschaete (71) uit Marke opende deze maand haar pop-up winkel Georgies aan de Markekerkestraat 23 in Marke. “Tijdens corona begon ik handtassen te verkopen en organiseerde ik af en toe een verkoopparty.”

Georgette is afkomstig uit Gullegem, waar ze opgroeide in een bakkerij en 14 jaar een kledingwinkel runde. Ook in Marke is ze een bekend persoon. Daar stond ze 23 jaar achter de toog van café De Loco. Ze stopte daar eind december 2018 en verhuisde naar een appartement in het centrum van Marke. Stilzitten was echter niet aan Georgette besteed.

“Ik begon handtassen te verkopen en gaf nu en dan eens een verkoopparty hiermee. Ik kon ook weer eens afspreken met vrienden en familie, maar met de lockdown is alles stilgevallen. Ik was het beu om thuis te zitten. Ik amuseer me niet in hobby’s”, gaat Georgette verder. “Ik moet echt iets om handen hebben en mensen zien.”

Beleving

Georgette keek uit naar een pand om er een pop-up winkel te runnen. In haar pop-up zaak Georgies, die ze voor een jaar zal openen, verkoopt ze handtassen, geschenk- en decoratieartikelen, bloemen, sjaals, en geschenkjes met (schuim)wijn of aperitiefkoekjes… maar ze verkoopt er ook snoepjes en gekoelde frisdranken in blik of plastiek flesjes. “Dat is interessant voor de kinderen en jongeren die naar Chiro en KSA hier recht tegenover komen”, zegt ze. “Ik ben ook op zaterdag en zondag open. Op zondag is het trouwens marktdag in Marke.”

Je kan in Georgies ook een wijntje, een cava, een biertje, een aperitiefje of een koffie drinken. “Zo is het ook een belevingswinkel. Ik heb er alles zelf ingericht in het wit-zwart en voor mijn toog schilderde ik een tweedehands dressoir”, vertelt Georgette, die het decoreren echt in haar vingers heeft.

Openingsuren

Georgies is van vrijdag tot en met woensdag open van 10 tot rond 18.30 à 19 uur. De donderdag is haar winkel gesloten. “Die dag reserveer ik voor mijn kleindochter die komt.” Georgette heeft twee zonen en twee kleindochters. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.