Georges Verhaeghe (88) uit Waregem steelt de show in ‘The Voice Senior’

Georges Verhaeghe is geboren voor het podium. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Vrijdagavond krijgen we een nieuw seizoen voorgeschoteld van The Voice Senior op VTM. Daarin doet Georges Verhaeghe (88) uit Waregem ook auditie. Georges zingt al meer dan 40 jaar bij een gelegenheidsgroep en werd als verrassing ingeschreven door zijn kinderen. “Ik was heel benieuwd om die studio eens van dichtbij te zien.”

Dat er op talent geen leeftijd staat, bewijst het VTM-programma ‘The Voice Senior’ als geen ander. Vanaf vrijdag 20 november passeren opnieuw een rits muzikale 60-plussers de revue die meestrijden naar de voorkeur van kijkend Vlaanderen én de vier juryleden. Dat zijn Walter Grootaers, Sam Gooris, André Hazes en Karen Damen.

In de eerste aflevering zien we Georges Verhaeghe opduiken. Georges werkte als wever en bouwde daarna een succesvolle vogelhandel uit. Hij is getrouwd met Nadine Gheysels en vader van negen kinderen. Ondertussen zijn er ook 27 kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen, met nog eentje op komst. Het was een van die kinderen, Fred, die zijn vader inschreef.

“Ik was ervan overtuigd dat The Voice Senior echt iets voor mijn vader zou zijn”, aldus Fred. “Hij loopt niet te koop met zijn zingen, maar ik vond echt dat hij een podium verdiende. Ik ben echt trots op hem. We hebben hem pas laat ingelicht, omdat hij zich er niet nerveus zou in maken. Het was met een klein hartje, maar tegelijkertijd ook met een goed gevoel. Het was fantastisch om hem zo bezig te zien op 87-jarige leeftijd, het geeft me een warm gevoel om hem zo te zien stralen.”

Georges geniet meer dan een half jaar na de opnames nog na. “Al was het wel schrikken toen ik het vernam dat ik was ingeschreven. Ik ben immers geen zanger. Was ik tien jaar jonger geweest, dan had ik mezelf misschien ingeschreven, maar nu dacht ik daar niet meteen aan.”

De Zingende Sterren

Nochtans kan Georges een aardige noot zingen én een publiek entertainen. Al 40 jaar maakt hij deel uit van gelegenheidsgezelschap De Zingende Sterren, die onder meer hun ding doen tijdens de jaarlijkse revue.

“Als klein manneke hoorde ik mijn moeder vaak zingen. Mijn vader speelde met de duiven, dus ging ik al eens mee op café. Na een paar pintjes durfde hij al eens op een tafel staan en een smartlap brengen. Zelf heb ik altijd gezongen, al stopte ik een paar jaar geleden eens wegens gezondheidsredenen. Maar ik doe het nog altijd graag. Ik ben ook nog máár 88, hé”, lacht Georges.

“Ik wilde vooral eens die studio zien en hoe het er daar allemaal aan toegaat”

Niet slecht voor iemand die geen noten kan lezen, nooit één zangles kreeg en doof is aan één oor. Het liefst had Georges het nummer Twee motten van Dorus gebracht. “Dat nummer zing ik al heel mijn leven en ken ik als geen ander. In samenspraak met de productie heb ik dan Het Dorp van Wim Sonneveld gekozen.”

“Ik hou van alles wat Nederlandstalig is. Ik ben opgegroeid met Bobbejaan Schoepen en veel van die smartlappen blijven vandaag nog overeind. Binnen 100 jaar zingen ze De lichtjes van de Schelde nog mee.”

Geen spijt van deelname

“Ik mocht het nummer Twee motten uiteindelijktoch nog brengen, met enkele achterkleinkinderen op het podium. Dat was een heel mooi moment. Ik was best nerveus, ja. Ik wilde vooral eens die studio zien en hoe het er daar allemaal aan toegaat.”

Hoe het afloopt, kunnen we nog niet kwijt. “Maar ik heb zeker geen spijt van mijn deelname, integendeel. Of ik niet liever vroeger iets met zang had gedaan? Goh, vroeger was dat geen mode. Ik ging op mijn 14de werken, er was geen andere optie. Als ik de kansen zie die de jeugd vandaag krijgt, en ze ook grijpt, dan vind ik dat heel straf. Als ik pakweg een Niels Destadsbader zou zijn, zou ik ook niet twijfelen.”

The Voice Senior: vrijdag 20 november om 20.40 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.