Geoffrey en Nancy baten een fiets-B&B uit in Spanje: “Het is wachten op de komstvan Belgische wielertoeristen”

Geoffrey Luyssen is drievoudig wereldkampioen bij de Amateurs en Masters en is een bekende naam in het wielermilieu. “Profs en liefhebbers komen vooral door mond-tot-mondreclame bij ons terecht.” (GF)
Geoffrey Luyssen is drievoudig wereldkampioen bij de Amateurs en Masters en is een bekende naam in het wielermilieu. “Profs en liefhebbers komen vooral door mond-tot-mondreclame bij ons terecht.” (GF)
Wouter Verheecke

In het Spaanse Sagra baten Geoffrey Luyssen (47) en Nancy Derycke (54) sinds twee jaar hun B&B ‘Meta Volante’ uit, die vooral in trek is bij wielertoeristen. “Normaal hebben we heel wat boekingen van landgenoten, maar door de coronamaatregelen blijven die reservaties nu uit. We hopen hen binnenkort alsnog te mogen verwelkomen.”

Twintig jaar lang baatte Geoffrey zijn eigen bouwbedrijf uit in Izenberge, waar ook zijn vrouw Nancy een tijdlang werkte. “Het was een fysiek zware job en ik zag het niet zitten om die tot aan mijn pensioen te blijven uitoefenen”, begint hij. “Daarom besloten we twee jaar geleden om iets helemaal anders te doen, in het verlengde van mijn hobby als wielrenner.”

Ook Nancy is trouwens helemaal gebeten door de fietsmicrobe en zo kwamen we op het idee om een fiets-B&B uit de grond te stampen in Sagra, ten zuiden van Valencia. Deze regio is erg bekend bij wielrenners, door het mooie weer en de afwisseling van vlaktes en bergen. Zo vinden zij hier de ideale omstandigheden om in de wintermaanden te komen trainen.”

Met de verhuis lieten ze hun vijf kinderen in België achter, maar ze vernoemden de vijf kamers van hun B&B wel naar hen: Laïs, Anaïs, Greg, Julie en Hannes.

Gastenboek

‘Meta Volante’ is dan weer een Spaanse wielerterm. “Onlangs overnachtte hier een Noorse profploeg, maar ook Belgische profwielrenners zoals Maxime De Poorter of Jelle Harteel staan in ons gastenboek”, weet Nancy.

Zij staat in de keuken en verwent de gasten met de beste service, terwijl Geoffrey met de wielrenners meerijdt en hen zo een individuele begeleiding biedt. “We verhuren hier koersfietsen, e-bikes en ook scooters, en dicht bij ligt het gemeentelijk zwembad. Ook wandelaars vinden vlot de weg naar onze B&B, om te genieten van de mooie streek. Lekker luieren in de badsteden kan natuurlijk ook. Je hoéft dus geen wielertoerist of sportief te zijn om bij ons te mogen overnachten”, lacht de gastvrouw.

Toch zijn het vooral wielerliefhebbers die er een stage of vakantie boeken, onder wie heel wat landgenoten. “Onze B&B is open en de besmettingscijfers liggen hier veel lager dan in België. Onderweg op de fiets kom je hooguit een vijftal mensen tegen, dus het risico om hier besmet te geraken is heel laag”, stelt Geoffrey.

Niet-essentiële reizen

“Doordat niet-essentiële reizen naar het buitenland nu echter verboden zijn voor Belgen, werden er de voorbije maanden al heel wat reservaties geannuleerd en ook nieuwe aanvragen blijven voorlopig uit. Om dat verlies wat op te vangen, hebben we hier sinds kort ook een bar, waar we nu pannenkoeken en wafels aanbieden voor voorbijgangers. Klagen doen wij dus niet.”

“In de zomermaanden verwachten we vooral Spanjaarden onder onze gasten, maar natuurlijk hopen we om daarna opnieuw heel wat Vlamingen te mogen verwelkomen in onze B&B”, klinkt het nog.

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.