Gentse jongeren op zwier met Brugse senioren

Redactie KW

Tijdens de tweede week van de paasvakantie komen 48 Gentse jongeren op inleefkamp in Brugge.

“Er zijn jongeren die tijdens de vakantie gaan werken, andere gaan met school verre landen bezoeken en nog andere blijven gezellig thuis. Ten slotte zijn er ook enkele die met hun school op inleefkamp gaan. Wij zijn van die laatste soort”, zegt Peter Parmentier, leerkracht aan het Sint-Janscollege in Gent.

“Tijdens de tweede week van de paasvakantie zijn we met 48 jongeren – leerlingen van de school, maar ook meisjes uit een gezinsvervangend tehuis – op inleefkamp in Brugge. Leerlingen bezoeken op die dagen Poverello, rusthuizen, Sue Ryder, de Arkgemeenschap, opvangcentra voor vluchtelingen en nog veel veel meer. We gaan spelen met de kinderen uit het opvangcentrum, wandelen met senioren, koekjes bakken met dementerende bejaarden, etalages maken in de kringloopwinkel, vogels voederen in het vogelopvangcentrum…”

“De bedoeling is om andere werelden te leren kennen, de handen uit de mouwen te steken en het mooie aan vrijwilligerswerk te zien. We verblijven dan in de scouts- en chirolokalen op de Koude Keuken. Dinsdag gaan we bijvoorbeeld met senioren uit Minnewater naar Boudewijn Seapark. Op donderdag en vrijdag gaan we dan als beloning op uitstap.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.