Genomineerden Oostende Awards bekend

Het comité van de Oostende Awards. © GLO
Redactie KW

Op maandag 11 maart vindt in het Kursaal de tweede editie van de Oostende Awards plaats. Er worden tijdens de feestelijke avond negen awards uitgereikt aan personen en bedrijven die Oostende in de kijker hebben geplaatst. Woensdag maakte het comité de genomineerden bekend.

In totaal worden er negen awards uitgereikt.

In de categorie Beleving zijn dit de laureaten: Lily Oostende, trampolinepark Hangtime, Design Oostende, Lolotte Little and More en Fleur de Lies. Zij werden uit de genomineerden geselecteerd door een externe jury. Iedere ondernemer met een zaak in Oostende die extra inspanningen doet om de beleving in zijn/haar zaak te verhogen komt in aanmerking voor deze award.

In de categorie Meest innovatieve horecazaak gaat het tussen Vines Wine Bar, Aperitivo Bar, Cappuccino, broodjeszaak Markies en Passe Vite.

De Award voor Starter 2018 gaat naar een van de volgende laureaten: Upstairs Hotel, TifoGroup, Storm, Vines Wine Bar, Aperitivo Bar en Caffungi. Bedrijven gestart in de voorbije twee jaar kwamen hiervoor in aanmerking.

Voor de Award Renovatie 2018 zijn volgende zaken genomineerd: Upstairs Hotel, Lily Oostende, het voormalig schoolgebouw van de Gelukkige Haard in de Wittenonnenstraat, Jeune Premier en hotel Providence by Getaway. Een jury samengesteld uit onafhankelijke architecten beoordeelde de verschillende inzendingen en hierbij werd gekeken naar de volgende aspecten: de architecturale waarde binnen en buiten, innovatieve ingrepen, toegankelijkheid, duurzaamheid en verlichting die zichtbaar is aan de buitenkant.

De award Nieuwbouw van het Jaar gaat naar een van deze projecten: Storm, garage Mercedes Vereenooghe, Versluys Oosteroever, ontmoetingscentrum De Ballon of kinderdagverblijf Wiegelied. De jury beoordeelde zowel dossiers die door de dienst stedenbouw van de stad Oostende werden aangebracht, als dossiers waarbij handelaars of bedrijven zichzelf kandidaat stelden.

Vijf bedrijven dingen mee naar de award Bedrijf van het jaar: Orac (interieurdesign op basis van kunststof), Atelier Vierkant (potten en objecten in klei), Daikin Europe (verwarming, ventilatie en airconditioning), Fermette/Depuydt (etenswaren) en de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. De winnaar van deze award wordt de avond zelf bepaald door de aanwezigen, net als de award voor Persoonlijkheid van het Jaar. Daar zijn er tien mogelijke winnaars: Dario Gjergja, Het Blauwe Kruis, Ostend Beach, Olivier Willems, Theater aan Zee, Peter Craeymeersch, Emma Plasschaert, The Van Jets, Hubert Rubbens en Martin Heylen. De komende drie weken kan gestemd worden op deze tien laureaten. De top drie wordt dan uiteindelijk naar één winnaar herleid tijdens de avond zelf.

Tot slot wordt ook de Gouden Zandkorrel en de Stadsfiguur uitgereikt tijdens de Oostende Awards.

(GLO)

Info en tickets: info@oostende-awards.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier