Genieten van zicht over haven en binnenstad in reuzenrad

Wim Kerkhof

Blankenberge pakt deze zomer uit met een attractie die je naar ongekende hoogtes brengt. Een gigantisch reuzenrad van 40 meter hoog wordt opgesteld op het Vuurtorenplein.

“Van 1 juli tot en met 13 september kan je in onze badstad komen genieten van eindeloze vergezichten. Een gigantisch reuzenrad van 40 meter hoog, staat garant voor een schitterend 360°-zicht over de haven en binnenstad“, zegt schepen voor Lokale Economie en Middenstand Benny Herpoel (N-VA).

Het reuzenrad wordt op dit moment opgesteld op het Vuurtorenplein en die locatie is volgens Herpoel niet zomaar lukraak gekozen. “Het past in ons spreidingsplan om de centrumstraten deze zomer te ontlasten van grote drukte. Mensen die naar de westelijke kant van onze stad – de havenbuurt – komen, zullen alvast niet ontgoocheld zijn.”

“Het reuzenrad komt vlakbij het pop-up Café De Molen het overzetbootje dat de bezoeker van de ene kant van de haven naar de andere brengt. Ook ‘Vertellementen aan de haven’ wordt hier een publiekstrekker waar de vele handelszaken in de buurt vast een graantje van gaan kunnen meepikken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.