Genieten van La Douce France op ‘Salut Les Copains’

VVV-voorzitter Marleen Lodens, Frans Baert, Erna Deruyter en Jan de Sagher. © Foto WVH
Redactie KW

OC De Concorde in Pollinkhove liep vrijdagavond helemaal vol voor de tweede editie van ‘Salut Les Copains’. Presentator van dienst was opnieuw ex-leerkracht en -diskjockey Jan de Sagher, die de aanwezigen in een multimediale slideshow meenam op een geanimeerde rondrit doorheen La Douce France.

Van Joe Dassin tot Serge Gainsbourg en van Sheila tot Bourvil: allemaal passeerden ze de revue in de foto’s, geluidsfragmenten en video’s die Jan de Sagher zorgvuldig had uitgekozen. Denk er nog wat stokbrood, kaas en wijn bij en je hebt alle ingrediënten om er een geslaagde avond van te maken.

Na afloop waren dan ook niks dan blije gezichten te bespeuren, zowel bij het publiek als de organiserende VVV. En ook Frans Baert en Erna Deruyter uit Pollinkhove, de winnaars van de quiz, straalden van geluk. “Wij zijn grote liefhebbers van Frankrijk, vooral van de wijn”, lacht Frans. Maar ook van Franse chansons heeft het koppel duidelijk kaas gegeten, want ze haalden de topscore van 20/20. Een rapport dat beloond werd met een fles wijn.

(WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier