"Ik ben tuinarchitect van opleiding, net zoals mijn vrouw Tine", begint Stijn Verhalle zijn verhaal. "Ik heb al 20 jaar mijn eigen ontwerpbureau en doe mijn job nog altijd iedere dag met veel passie."
...

"Ik ben tuinarchitect van opleiding, net zoals mijn vrouw Tine", begint Stijn Verhalle zijn verhaal. "Ik heb al 20 jaar mijn eigen ontwerpbureau en doe mijn job nog altijd iedere dag met veel passie." "Ik ben inderdaad ook tuinarchitect van opleiding, maar in het dagelijkse leven ben ik florist", pikt Tine Vandamme meteen in. "Mensen kunnen bij mij terecht voor verse bloemen. Dat is steeds op bestelling. Op die manier kan ik altijd de meest verse bloemen garanderen. Naast het leveren van bloemen geef ik ook regelmatig workshops, die dan hier in Pastorie Caeneghem plaatsvinden. De volgende reeks start trouwens in september." Stijn en Tine wonen al sinds 2016 samen met hun twee zonen Lowie en Cyriel in de pastorie. "We kochten dit pand in 2014", vertelt Stijn. "Eigenlijk hadden we nooit de bedoeling om het pand echt te kopen. Toch waren we geïnteresseerd en we hadden ook wel een bepaald commercieel doel voor ogen. Ik heb namelijk al altijd interesse gehad in horeca. Toen ik student was, organiseerde ik vaak galabals en ik werkte ook regelmatig in de horeca. Toen het pand openbaar verkocht werd, besloten we om de verkoop bij te wonen. Niet veel later hadden we een bod gedaan en Pastorie Caeneghem was van ons. We gaven altijd al graag feestjes en we hielden ervan om mensen over de vloer te krijgen, daarom besloten we om van Pastorie Caeneghem een huiselijke eventlocatie te maken. Dat bleek een succes, want heel veel aanbod is er niet echt in de dichte omgeving.""Bovendien hebben we hier alles zelf ingericht", vult Tine aan. "Er kwamen geen externe architecten aan te pas. We hebben zelf de feeling om alles gezellig en goed in te richten. We houden daar echt van." De basis van het concept is dat mensen Pastorie Caeneghem het hele jaar door kunnen afhuren. Dat kan voor allerlei gelegenheden zijn zoals jubileumfeesten, familiefeesten, verjaardagsfeestjes... "Alles wat daarbij komt kijken, kunnen de mensen ook via ons regelen. Als mensen dat willen, zorgen we ervoor dat er catering aanwezig is of dat er personeel ter beschikking is. Bij kleinere groepen doen we soms ook zelf de catering.""Dan doen we aan homecatering en doe ik alles zelf", zegt Tine. "Koken doe ik al m'n hele leven heel graag. Binnenkort start ik zelfs met een cursus in Spermalie. Dat is allemaal puur uit interesse en passie. Ook tijdens The Summer of C zullen mensen iets kunnen eten bij ons. Ook daarvoor zal ik persoonlijk zorgen: tapasplanken, ijsjes en oma's taart, artisanale taarten die onze oma's gemaakt hebben."Daarnaast hebben ze dit jaar iets nieuws in petto. "Op donderdagavond organiseren we telkens een burgernight. Mensen zullen een heerlijke, huisgemaakte burger kunnen eten en er dient niet op voorhand gereserveerd te worden. Naast de tapas en de burgers organiseren we ook enkele special days tijdens The Summer of C, die wél op reservatie zijn. Die special days staan telkens in het teken van een bepaald land. Op zaterdag 13 juli vindt de Avant Première Quatorze Juillet plaats. Dan zullen de mensen kunnen genieten van een heerlijke bouillabaisse met alles erop en eraan. Op zondag 21 juli organiseren we een Fête des Belges met lekkere côte-à-l'os. Bovendien hebben we ook nog een Noche Espanola met paella en tot slot een Italian Night.""Het concept van The Summer of C kunnen we met twee woorden omschrijven: gemak en genieten. Er zullen geen dj's zijn en van dansen en feesten zal er ook geen sprake zijn. De bedoeling is dat de mensen hier op hun gemak zijn en zich thuis voelen. Het moet aanvoelen alsof je hier in het zuiden van Frankrijk zit. Bovendien is The Summer of C toegankelijk voor een groot publiek: gezinnen met kinderen, jongeren, bejaarde mensen... De zwemvijver is ook voor iedereen toegankelijk, net als de petanquebaan. De bar zal open zijn van 14 tot 1 uur en dat elke dag behalve op maandag."In de carport werden bovendien twee units voorzien waar mensen zullen kunnen barbecueën. "Er zullen picknicktafels staan en een grote ronde barbecue. Wij zorgen voor het vlees of de vis en de groentjes, maar de mensen moeten wel zelf het vlees grillen. Wanneer ze dorst hebben, geven ze ons maar een seintje en wij brengen de drankjes wat dichter. Op die manier kan je gezellig samen onder vrienden of met familie barbecueën en toch in een erg leuke en vooral gezellige setting vertoeven."Er werd ook aan de kinderen gedacht. De jongste zoon Cyriel zal tijdens The Summer of C een snoepbar bemannen. "Dat zal eigenlijk een kidsbar worden, waar kinderen snoeptapas of aparte zakjes snoep kunnen krijgen. We zullen ook gezonde dingen aanbieden zoals watermeloen", rondt de elfjarige Cyriel af.(Stephanie Desmet)