Genieten in een decor uit de seventies in nieuwe Kortrijkse bar

Dieter Vandeputte (34) is de uitbater van de nieuwe Seventies Bar aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat 9 in Kortrijk.

Dieter Vandeputte, uitbater van de nieuwe Seventies Bar in Kortrijk. © JVGK

“Ik ben al jaren fan van het iconische van de jaren 70: meubels, architectuur en design. Ik heb de focus gelegd op accessoires en originele lampen van Knoll en schuimde de kringloopwinkels af”, aldus Dieter, die een 7-jarige opleiding Drankkennis genoot in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

Beroepshalve is hij manager van het Square Hotel Kortrijk. De nieuwe zaak biedt een dertigtal Craftbieren aan, dit is artisanaal gebrouwen bier, en een twintigtal wereldwijnen. “Voor de wijnen heb ik een cursus gevolgd en speciaal voor de bieren een cursus zythologie. Daarnaast hebben we ook een exclusief biertje Dark Soul van de Kortrijkse brouwerij Benoit en het biertje ’13’ uit het Gentse”, duidt Dieter.

Het authentiek interieur heeft hoofdzakelijk beige en oranje kleuren, originele zitjes en heeft een altaar uit een Protestantse kerk. “Het is vooral uitnodigend en ook de discobal zal niet ontbreken.” Voor de zachte graffiti kon Dieter rekenen op de hulp van Thomas D’Halluin, beter bekend al Ongeloof Soft.De zaak is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 17.30 uur tot 01.00 uur. De zaak kon gehuurd worden via Kortrijk Zaait.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.